Skip to content

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat la festivitățile organizate de 17 școli și grădinițe

Ca în fiecare an de cînd este primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a participat la deschiderea anului școlar la mai multe unități de învățământ.

În acest an, primarul a participat la 17 școli și grădinițe, acestea fiind:  Școala gimnazială nr.11  Miron Costin Burdujeni, Școala gimnazială nr.10 Burdujeni, Școala gimnazială nr.6 Burdujeni Sat, Școala gimnazială  nr.7 Ițcani, Școala gimnazială nr 9 Obcini, Grădinița cu Program Normal Obcini, Școala gimnazială nr.4 George Enescu, Școala gimnazială nr.8 George Enescu, Grădinița Guliver George Enescu,  Școala gimnazială nr.3, Colegiul Național Mihai Eminescu, Liceul Teoretic Filadelfia, Colegiul Național  Spiru Haret, Liceul cu Program Sportiv, Liceul Natanael, Grădinița Dumbrava Minunată și Seminarul teologic „Mitropolit Dosoftei”.

Primarul a făcut apel la colaborarea tuturor factorilor implicați în educarea copiilor: Școală, Familie, Biserică și Autoritatea publică locală. Ion Lungu a adăugat: ”Le-am adus la cunoștință faptul că și în anul școlar 2023-2024 municipalitatea suceveană va premia performanța școlară, respectiv suma de 5.000 lei pentru cei care vor lua 10 la examenul de bacalaureat și 3.000 lei elevii care vor lua nota 10 la examenul de evaluare. Am discutat la fiecare unitate școlară în parte ce s-a realizat, ce proiecte sînt în curs de derulare pe PNRR și pe POR, dar și investiții proprii ale Primăriei Suceava”.