Skip to content

Peste 80.000 de persoane au participat la festivalul de Halloween, organizat de Primăria Sectorului 6

Record de vizitatori la West Side Hallo Fest, cel mai mare festival de Halloween din România, organizat de Primăria Sectorului 6 pe insula Lacul Morii .

Primarul Sectorului 6 a declarat că au venit de cinci ori mai mulți oameni decât s-au așteptat:

Adevărul este că nu ne-am așteptat, niciunul dintre noi, la asemenea participare/succes. Am plecat de la ideea să cioplim dovleci împreună cu copiii și tinerii, să facem niște ateliere, să aducem niște vendori de bună calitate, în cadrul unor decorațiuni specifice momentului. La care am adăugat și o scenă și să aducem niște trupe faine românești.

Am dedicat cu totul un buget de sub 100.000 de euro și ne-am pus pe treabă să organizăm totul cu forțe proprii, fără firme de organizare de evenimente. Doar funcționari din primărie și ceva voluntari. Nu am avut buget dedicat pentru publicitate, pentru că în mintea noastră evenimentul era dedicat comunității Sectorului 6.

Dimineața și la prânz aveam atelierele cu dovleci, iar pe seară așteptam tinerii. Și a urmat nebunia! Așteptam în jur de 15.000 – 20.000 de participanți pe parcursul a trei zile, dar au fost peste 80.000. Am stat cu inima cât un purice și cu ochii pe contorul (camera cu un soft care număra participanții), fiind pregătiți să oprim accesul dacă insula devenea neîncăpătoare.

Foarte mulți, mai ales cei care soseau până în ora 19.00, erau încântați de organizare și de atmosferă. Alții, câțiva, s-au arătat nemulțumiți de organizare. De înțeles, dar ei nu știau că erau de patru sau de cinci ori mai mulți decât am prefigurat. Presiunea pe organizatori, pe colegii mei, pe vendori, pe forțele de ordine și pe firma de pază, a fost mare.

Până la urmă, totul a fost bine, atmosfera a fost fabuloasă, participanții au fost la înălțime, iar costumele lor au crescut imens calitatea festivalului. A fost fain, am petrecut timp de calitate la noi, în Sectorul 6, și am atras (fără să ne propunem) participanții din tot orașul și nu doar din București”, a declarat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Insula Lacul Morii, un loc abandonat și neamenajat de zeci de ani, a fost complet transformată într-un tărâm de poveste, cu decoruri inedite, plin de culoare, de veselie, de muzică, de activități pentru toate vârstele și de bunătăți culinare

10 tone de dovleci sculptați și pictați, aproape 14.000 de copii și adulți participanți la ateliere, la jocuri și la activități sportive, circa 5.000 de fotografii făcute la cabinele foto, 3.500 porții de cartofi, 50 kg de înghețată de dovleac și 5.200 de burgeri vânduți. Acestea sunt doar câteva cifre din tot ceea ce a însemnat West Side Hallo Fest.