Skip to content

Întâlnire de lucru între reprezentanții AMR, ai Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației și directorii direcțiilor juridice din municipii.

Astăzi, 13 februarie 2024, la sediul Asociației Municipiilor din România, a avut loc o întâlnire între reprezentanții AMR, ai Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației și directorii direcțiilor juridice din municipii. Temele abordate în cadrul întâlnirii au fost probleme cu care se confruntă UAT-urile în aplicarea unitară a prevederilor legale legat de organizare și funcționarea administrației publice locale și desemnarea biroului de conducere al Corpului Profesional al Directorilor de Direcții Juridice (CPDDJ).

În cadrul întâlnirii a fost prezentată platforma AMR, creată pentru simplificarea procedurilor de consultare a municipiilor, aflată în perioada de implementare. Aceasta va fi interconectată cu platforma Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, scopul creșterii gradului de interactivitate între municipii.

La întâlnire au participat directori juridici ai municipiilor Alba Iulia, Alexandria, București Sector 2, Curtea de Argeș, Hunedoara, Mangalia, Piatra Neamț, Reghin, Reșița, Roman, Sibiu, Suceava, Târgu Jiu și Tecuci.
CPDDJ va fi un organism profesional fără personalitate juridică, cu caracter consultativ și de îndrumare, din care vor face parte directorii/coordonatorii serviciilor juridice din municipiile membre AMR.

De asemenea, în timpul întâlnirii, s-au analizat modificări ale codului administrativ și s-au purtat dezbateri pe tema codului de procedură administrativă.

Din partea Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației au participat:
>Daniel Iustin Marinescu – Director general, Direcția Generală Administrație Publică
>Domnica Focșăneanu – Director Adjunct, Direcția pentru strategii și reforme în administrația publică
>Catalina Șuță – Șef serviciu, Direcția pentru strategii și reforme în administrația publică

Din partea AMR au participat:
Constantin Mitache – Director General
Aurel Simionescu – Expert AMR
Beatrice Dobre – Consilier Juridic