Skip to content

Participare la evenimentul de prezentare a Agentiei pentru Monitorizarea si Evaluarea Perfomantei Intreprinderilor publice (AMEPIP)

Astazi, la sediul Guvernului Romaniei, a avut loc evenimentul de prezentare a rolului si obiectivelor AMEPIP, marcand faptul ca incepand din 06.03.2024 Agentia a devenit operationala.

AMEPIP are rolul de a stabili politica de guvernanță corporativă, de a coordona implementarea regulilor în domeniu la nivelul autorităților publice tutelare, de a le monitoriza și evalua, respectiv de a aplica sancțiuni pentru abaterile identificate.

In cadrul evenimentului, 𝐀𝐌𝐄𝐏𝐈𝐏 𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚 𝐩𝐥𝐚𝐭𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚̆ 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚̆ 𝐜𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐭̦𝐢𝐧𝐞 𝐮𝐧 𝐭𝐚𝐛𝐥𝐨𝐮 𝐝𝐞 𝐛𝐨𝐫𝐝, 𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐩𝐨𝐭 𝐟𝐢 𝐫𝐞𝐠𝐚̆𝐬𝐢𝐭̦𝐢 𝐬̦𝐢 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐬𝐚𝐭̦𝐢 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜 𝐢𝐧𝐝𝐢𝐜𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐚𝐫𝐢, 𝐧𝐨𝐧-𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐚𝐫𝐢 𝐬̦𝐢 𝐝𝐞 𝐠𝐮𝐯𝐞𝐫𝐧𝐚𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐜𝐨𝐫𝐩𝐨𝐫𝐚𝐭𝐢𝐯𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐩𝐫𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐞.

Reprezentanții agenției au prezentat inclusiv secțiunea dedicată administratorilor publici din platforma AMEPIP, unde orice persoană fizică sau juridică se poate înscrie, prin intermediul unui simplu formular, în Corpul administratorilor de întreprinderi publice.

𝐏𝐥𝐚𝐭𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚 𝐀𝐌𝐄𝐏𝐈𝐏 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐟𝐢 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐬𝐚𝐭𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐚𝐝𝐫𝐞𝐬𝐚 https://amepip.gov.ro/.

Din partea AMR au participat:
– Constantin Mitache, director general AMR
– Diana Vrinceanu, director proiecte AMR
– Mihaela Damian, Expert relații externe AMR