Skip to content

Întâlnirea Biroului de coordonare al Corpului Profesional al Coordonatorilor Polițiilor Locale (CPCPL) din cadrul AMR

Întâlnirea Biroului de coordonare al Corpului Profesional al Coordonatorilor Polițiilor Locale (CPCPL) din cadrul AMR

În perioada 08 – 09.10 2024 s-a desfășurat la Oradea întâlnirea Biroului de coordonare al CPCPL la care au participat șefii Polițiilor Locale Cluj-Napoca, Craiova, Suceava; Oradea, Sibiu, Arad, Timișoara, Târgu Mureș, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Baia Mare, Zalău, Beiuș.
Asociatia Municipiilor din România a fost reprezentanta de domnul Cornel Gabriel Ciocoiu, Consultant AMR.

În urma dezbaterii temelor cuprinse în ordinea de zi au fost desprinse concluzii și formulate propuneri referitoare la:

1. Stadiul promovării proiectului Legii Poliției Locale;

2. Propuneri de modificare a H.G. 1332/2010 privind Regulamentul cadru de organizare și funcționare a poliției locale cu referire la uniforma politistilor locali;

3. Modalități de implementare a legislației pe linie a protecției mediului referitoare la constatarea și sancționarea contravențiilor prevăzute de OUG nr. 92/2021, cu privire la confiscarea autovehiculelor utilizate la săvârșirea faptelor de aruncare a deșeurilor.

Dezbaterile au avut ca obiectiv identificarea unor exemple de bună practică, uniformizarea procedurilor operaționale precum și analiza practicii judiciare în această materie.

4. Aspecte de interes pentru activitatea autorităților publice locale cu referire la prevederile OG nr. 84/2024 pentru modificarea și completarea unor acte normative în scopul creșterii siguranței rutiere in ceea ce priveste constatarea contravențiilor si aplicarea sanctiunilor în cazul faptelor identificate prin intermediul sistemelor video de supraveghere a spațiului public.