• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


 

Oradea devine tot mai atractivă pentru profesioniștii din industria creativă

În această lună a fost lansată Asociația Make IT în Oradea, un instrument prin care Primăria Oradea, prin Agenția de Dezvoltare Locală Oradea, alături de companii de IT locale și parteneri naționali, își dorește accelerarea dezvoltării competitivității industriei creative locale.

Prima inițiativă lansată de Make it in Oradea în acest scop, constă într-un program de incubare care se adresează tuturor pasionaților din domeniul IT, tineri cu idei sau oameni de afaceri cu experiență, și care au o idee inovatoare care utilizează tehnologii moderne. Programul de incubare oferă acestora posibilitatea să își testeze ideea și să o dezvolte până la stadiul de finanțare. Programul va fi desfășurat anual, pe perioadă de aproximativ 9 luni. Municipiul Oradea va aloca anual programului suma de 300.000 euro, din care fiecare proiect va putea fi finanțat în limita a 50.000 euro.
 
Cei care doresc să participe sunt invitați să se înscrie în cadrul programului Bright Nights Incubator pentru a-și prezenta ideile. În program se pot înscrie atât persoane, cât și echipe.
 Pentru mai multe informații puteți accesa https://makeitinoradea.ro

 

Noutati


 

Sectorul 3 - modernizarea stațiilor de tramvai

Primăria Sectorului 3 a demarat un amplu program de lucrări pentru reabilitarea si modernizarea stațiilor de tramvai.

"Statiile de tramvai aveau mare nevoie de reparații și modernizare. Primăria Sectorului 3 a demarat un amplu program de lucrări în acest sens.
Primele stații au fost deja finalizate, este vorba de unele aflate pe Calea Vitan. Urmează, desigur, și celelalte.”- a declarat pe pagina sa de Facebook primarul Sectorului 3, Robert Negoiță. 

 https://www.facebook.com/primariesector3/videos/235653217901954

Noutati


 

Modernizarea transportului public în municipiul Târgoviște

Primul autobuz Mercedes-Benz Citaro Hybrid, cumpărat de către Primaria Targoviște, a ajuns ieri in România!

Acesta se află la reprezentanța Mercedes-Benz din București, unde este pregătit pentru livrarea care va avea loc săptămâna viitoare!
Reamintim ca între Primăria Târgoviște si Mercedes -Benz a fost semnat, pe data de 28.04.2020, un contract de furnizare a 28 de autobuze hibrid diesel-electric, urmând ca până pe data de 05.03.2021, să fie livrate si următoarele 27 de autobuze.
Autobuzul Citaro, votat autobuzul anului 2019, reprezintă coloana vertebrală a transportului public în toată Europa, cu peste 55.000 de vehicule livrate.
Versiunea Hybrid a acestui autobuz și-a dovedit performanțele privind fiabilitatea si rentabilitatea, fiind achizitionat în volume semnificative de catre operatorii de transport din Berlin, Stuttgart, Munchen, Rotterdam, Cracovia sau Madrid.
 
 Autobuzele sunt echipate cu:
- Senzori numărare călători;
- Sistem informare călători audio-video in/out bus – panouri LED;
- LCD – 21.5";
- Sistem CCTv interior bus + video exterior - 4 camere interioare si 2 camere exterioare;
- Sistem comunicare audio-video sofer-calatori;
- Computer de bord;
- Echipament de vanzare bilete - instalat în bus, la șofer, cu opțiune de validare;
- Validator dual;
- Modul comunicații autobuz-CAN;
- Terminal controlori;
- Automat de reîncărcare bilete (instalat in autobuz);
- Sistem integrat de gestiune si diagnosticare electronica;
 
Valoarea contractului este de 44.720.680 lei, fara TVA, iar finanțarea este asigurată prin fonduri europene.
 
 
 

Noutati


 

Centrul vechi al Mangaliei, modernizat cu bani europeni

Primăria Mangalia va finaliza, în perioada imediat următoare, proiectul de modernizare a Pieței Republicii, cu fonduri europene, în cadrul unui program transfrontalier, derulat în parteneriat cu Primăria Balcik. Piațeta din fața Casei de Cultură și centrul vechi al orașului au intrat în proces de reabilitare, încă de la începutul acestui an, după ce primarul Radu Cristian a semnat contractul de finanțare, cu fonduri UE nerambursabile.

Mai mult

Noutati


 

Sibiu - un nou proiect finanțat din fonduri europene

Proiectul include și construcția unei clădiri în suprafață de aproximativ 150 metri pătrați în care se vor desfășura activități recreative, educaționale și de socializare pentru copii și tineri din comunitatea din această zonă, precum și activități de informare, consiliere și instruire pentru familii. Clădirea va cuprinde o sală multifuncțională, vestiare și grupuri sociale, un birou pentru asistență socială, grup social pentru persoane cu dizabilități, un spațiu de depozitare și un spațiu pentru centrala termică. Imobilul fi va conectat la rețelele de utilități și va fi dotat corespunzător activităților propuse. În proiect este inclusă și reamenajarea spațiilor verzi din jurul clădirii și a terenului, cu flori, copaci și arbuști ornamentali.

Mai mult