• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


 

Primaria Tulcea - memoriu pentru accelerarea evaluării unei noi cereri de finanţare

Primăria municipiului Tulcea a transmis mai multor ministere un memoriu pentru accelerarea evaluării unei noi cereri de finanţare pentru cea de-a doua etapă a proiectului privind dezvoltarea reţelelor de apă şi canalizare din judeţ.

Primarul Ştefan Ilie a declarat că este necesară intervenţia Guvernului, cât timp documentaţiile revizuite de consultant nu au fost aprobate de Comisia Jaspers, în ciuda dialogului continuu din ultimii doi ani.

„Una din problemele acestui proiect este că evaluatorul întârzie. Nu este vorba despre calitatea studiilor sau a altor documentaţii tehnice, pentru că, de-a lungul timpului, s-au cerut mai multe explicaţii identice. Pot să cred că evaluatorul întârzie fiindcă este plătit regeşte şi atunci vrea să se ducă pe o perioadă cât mai lungă de timp”, a afirmat Ilie.

Mai mult

Noutati


 

Transport modern în municipiul Târgoviște

10 autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, destinate Primăriei Municipiului Târgoviște, au ajuns în România!

Autobuzele se află la reprezentanța Mercedes-Benz din București, unde sunt pregătite pentru livrarea care va avea loc în prima parte a lunii martie, cu precizarea ca alte 10 autobuze au plecat deja din Germania.
Între Primăria Târgoviște si Mercedes-Benz a fost semnat un contract de furnizare a 28 de autobuze hibrid diesel-electric, urmând ca în cursul lunii martie să fie livrate integral, iar municipiul Târgoviște să dispună de mijloace de transport moderne, ecologice, care vor oferi condiții de călătorie cu nimic mai prejos comparativ cu cele din marile centre urbane europene.

Mai mult

Intalnire de Lucru


Întâlnire de lucru între Comitetul Director al AMR și conducerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor

AMR M.Mediu 2
 

Astăzi, 23 februarie 2021, la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a avut loc o întâlnire între Comitetul Director al AMR și conducerea MMAP. Din partea MMAP, alături de dl. Barna Tánczos, Ministrul Mediului Apelor și Pădurilor au mai participat dl. Robert-Eugen Szep și dl. Raul Pop, Secretari de Stat ai MMAP și dl. Corvin Nedelcu, Secretar General al MMAP.

Noutati


 

Emil Boc - a prezentat la CoR Raportul cu privire la Spațiul European al Educației

Până în 2025 Uniunea Europeană propune realizarea Spațiului European al Educației. Utilizarea fondurilor europene, stabilirea unor indicatori educaționali măsurabili precum colaborarea între nivelul european, pe de o parte, și nivelul național /local, pe de altă parte, sunt factori esențiali în vederea realizării Spațiului European al Educației.

Educația reprezintă elementul cheie pentru consolidarea unei societăți democratice, pentru combaterea intoleranței și a atitudinilor extremiste.
În calitate de raportor pentru educație, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a prezentat în cadrul Comitetului European al Regiunilor - Comitetul SEDEC (Comisia pentru Politica Socială, Educație, Ocuparea Forței de muncă, Cercetare și Cultură) raportul cu privire la Spațiul European al Educației. 

Emil Boc a reiterat, cu această ocazie, importanța primordială a educației în ecuația viitorului Europei.

Mai mult

Noutati


 

Autobuze hibrid achiziționate de Primăria Brașov cu fonduri europene

Joi, 18 februarie, primarul Allen Coliban a semnat contractul de achiziție a 10 autobuze electric-hibride cu Mercedes-Benz Trucks&Buses România, reprezentanța din țara noastră a celebrei companii germane. Valoarea achiziției este de 13,4 milioane lei + TVA, iar cele 10 autobuze vor fi livrate în maxim 12 luni.

,,Mă bucur să vă anunț că am finalizat o procedură de achiziție, pentru 10 autobuze hibrid, ce  vor deservi liniile din cartierul Bartolomeu – Stupini, respectiv liniile 25, 28 și 41. Este o achiziție cu impact direct asupra mediului, îmbunătățim zona aceasta sensibilă a calității aerului în Brașov. Reducerea emisiilor poluante este estimată la 17% pe liniile deservite, respectiv 96.213 kg dioxid de carbon/an, 1.291 kg oxizi de azot/an, 170,5 kg hidrocarburi/an. Cred că introducerea mijloacelor de transport public prietenoase cu mediu ar trebui să fie un element de mândrie pentru brașoveni și un element care să ajute la creșterea utilizării transportului în comun. Pe parcursul acestui an vrem să venim și cu alte măsuri, astfel încât transportul public brașovean să fie, cu adevărat, principala opțiune de transport pentru fiecare din locuitorii orașului. Ținta noastră este să transformăm Brașovul într-unul dintre primele municipii mari cu transport 100% verde. Până la finalul acestui an, din discuțiile pe care le-am avut cu operatorul de transport, vom avea aproximativ 70% verde”, a declarat primarul Allen Coliban.

Mai mult