Skip to content

Primăria Sectorului 1 continuă procedurile pentru construirea celui mai modern spital din București

În baza unui protocol de colaborare cu Ministerul Sănătății încheiat în toamna anului trecut, Primăria Sectorului 1 va construi, pe un teren de 7,2 ha, situat pe Șoseaua București-Târgoviște nr. 10, un spital de urgență de categoria IA, care va beneficia de toate specialitățile medicale. Aici, vor fi relocate Spitalul de Urgență Floreasca, Spitalul de Arsuri și Institutul Național pentru Ocrotirea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”. Investițiile în dotările medicale și aparatura de ultimă generație vor fi făcute tot din bugetul local

„Am convingerea că realizarea acestui proiect este cea mai mare îndatorirea a mea, ca primar, față de oamenii care mi-au acordat votul și încrederea lor. Cred că fiecare primar de mare oraș din România are, în ziua de azi, datoria de a face tot ceea ce depinde de el pentru a îmbunătății sănătatea românilor”, spune primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Primăria Sectorului 1 va asigura, din resurse proprii, investiția în construirea și dotarea noii unități medicale. Ministerul Sănătății va pune la dispoziție toate informațiile, va asigura sprijin de specialitate pentru edificarea structurii medicale și va emite, la finalul lucrărilor, ordinul de mutare a sediilor celor trei spitale. Această relocare va fi realizată, după ce aceste unități medicale au făcut solicitări Primăriei Sectorului 1 pentru strămutarea în spații noi, deoarece actualele amplasamente nu mai corespund necesităților.

Terenul de 7,2 hectare pe care va fi edificat noul spital are accesibilitate ușoară pe căile terestre și aeriene. Acesta este situat într-o zonă verde, dispune de toate utilitățile și este aproape de stația de metrou Străulești, de aeroportul Otopeni precum și de Șoseaua de Centură. Prin acest proiect de anvergură va fi reconfigurată întreaga zona, așa cum este ea impusă de proiectul de regenerare urbană.