Skip to content

octombrie 2018

Primăria municipiului Oradea a obținut licența pentru exploatarea apelor geotermale

Vineri, 26 octombrie, Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a emis în favoarea municipiului Oradea licența de explorare a apei geotermale din zăcământul orașului. Până acum, această apă geotermală a fost explorată doar de un operator privat.Astfel,  Municipiul Oradea se află acum printre primele administrații locale care dețin acest tip de licență.

Citeste mai mult

Oradea – pod pietonal peste Crișul Repede

 

Primarul Ilie Bolojan a prezentat proiectul „Construire pod pietonal peste Crișul Repede - zona Hotel Dacia - Hotel Hilton".

Podul pietonal și ciclistic va oferi locuitorilor orașului un spațiu public de calitate, care să facă legătura dintre zonele de recreere ale municipiului - cetatea Oradea și Parcul Cetății, cu zona de servicii ospitaliere (Hotel Continental Forum, Hotel Double Tree by Hilton), Parcul Ion Brătianu, Grădina Ciuperca, Aquaparc Nymphaea. Zona propusă drept amplasament prezintă un potențial major din punct de vedere al conectivității de obiective turistice îmbinând cetatea, emblemă a orașului de pe malul stâng, cu zonele de agrement concentrate de pe malul drept, creând astfel o rută diversificată de turism cultural și agrement.

Citeste mai mult

Investitii-Primaria Municipiului Cluj-Napoca

Primaria Cluj-Napoca investeste 5 milioane de lei pentru achizitionarea a 1.392 de calculatoare si mai multe table interactive la 45 de scoli si 8 gradinite din Municipiul Cluj-Napoca.

Citeste mai mult

Gabriela Firea a semnat la Tokyo, Memorandumul “Energie Verde pentru spitale”

Primarul General, Gabriela Firea, a avut o intrevedere cu reprezentantii companiei japoneze Itochu Corporation, in cadrul careia a semnat, alaturi de presedintele diviziei de proiecte energetice al Itochu Corporation, domnul Masahiro Imai,“Memorandumul de Intelegere pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate cu privire la oportunitatea si posibilitatea folosirii Energiei Verzi in spitalele din Bucuresti", studiu ce va fi finantat de Guvernul Japoniei.

Primarul General, Gabriela Firea: "Apreciez in mod deosebit aceasta colaborare, unica in Romania. Semnarea acestui Memorandum reprezinta o continuitate a relației dintre autoritatea locală română și compania japoneză si consider ca acest proiect marcheaza o noua etapa in managementul sistemului medical din Bucuresti, dar si un prim pas pentru transformarea Bucurestiului intr-un Smart City. Toate spitalele din Capitală, nu doar cele administrate de primarie,utilizează, în acest moment, instalații și echipamente învechite pentru producerea energiei termice, a apei curente, dar și a energiei electrice, de aceea ne dorim, ca in cel mai scurt timp, sa putem implementa acest proiect, prin care obtinem nu doar randamente energetice mai bune, cu cheltuieli mai mici,dar contribuim si la reducerea poluarii. Bucurestiul devine, astfel, un model de bune practici pentru toate orasele din Romania”.

Programul 'Energie Verde pentru Spitalele Municipiului București' presupune realizarea și implementarea unui sistem integrat Smart Energy și realizarea de investiții pentru ca unitățile medicale, aflate în administrarea Municipiului București, prin ASSMB, să devină autonome și eficiente din punct de vedere energetic.

Concret, se prevede introducerea cogenerarii in centralele termice, instalarea de sisteme cu panouri solare pentru prepararea apei calde menajere si incalzirii, utilizarea centralelor termice de incalzire pe biomasa, precum si a panourilor fotovoltaice.

Compania Muncipală Energetica București S.A., parte a Holdingului Municipal, va asigura punerea în practică a proiectului prin reabilitarea rețelelor termice, retehnologizarea și modernizarea instalațiilor și echipamentelor de producere a energiei termice din spitale, conform Studiului de Fezabilitate ce va fi realizat de Itochu Corporation și finanțat de Guvernul Japoniei.

Potrivit Memorandumului semnat astazi, compania Itochu va finaliza studiul de fezabilitate pana la sfarsitul lunii martie 2019.Dupa receptia studiului de fezabilitate, Primaria Capitalei va identifica solutiile de finantare si va demara de indata procedurile pentru implementarea proiectului conform solutiilor tehnice rezultate din acest studiu.

Presedintele diviziei de proiecte energetice al Itochu Corporation, domnul Masahiro Imai, s-a declarat incantat de colaborarea cu administratia de la Bucuresti si a subliniat ca , in afara de procesul de achizitionare si instalare a echipamentelor si a sistemelor de eficienta energetica pentru spitale, este extrem de important ca furnizorii sa asigure instruirea personalului si mentenanta sistemelor.

Proiectul “Energie Verde in spitale” este cel de-al doilea proiect pe care Primaria Capitalei il deruleaza in parteneriat cu Itochu Corporation. Anul trecut s-a semnat realizarea studiului de fezabilitate pentru introducerea în Sistemul de Alimentare Centralizata cu Energie Termica Bucuresti( SACET) a unor tehnologii de vârf la nivel mondial de producere eficienta a energiei termice,necesare încălzirii si alimentării cu apă caldă menajeră a populației Capitalei.
Compania Itochu a finalizat si predat primariei studiul de fezabilitate care presupune,printre altele, construirea a doua centrale electrotermice in cogenerare, de inalta eficienta, in zonele Titan si Aviatiei, dar si modernizarea CET-urilor operate in prezent de Elcen.

 

NOTA

Firma japoneză Itochu Corporation, infiintata in anul 1858, este unul din cele mai mari grupuri comercial-industriale ale Japoniei, cu o cifră anuală de afaceri de peste 45 miliarde de dolari, avand peste 90.000 de angajati si desfasurand operatiuni in mai mult de 120 de tari, din toate zonele lumii. Firma este activă în România încă din anii '70 si s-a implicat activ in proiecte de modernizari industriale sub finantare japoneza, dar mai ales în reabilitarea termocentralelor București Sud, Brăila, Mintia, Iași și Suceava, dar și la realizarea noului grup energetic de 150 MW din CET Paroșeni. Au mai executat și modernizarea - extinderea Stației Electrice 400/220 kV de la Brazi Vest (GIS), contribuind si la extinderea retelei de fibra optica operata de Transelectrica SA.

Sursa: https://www.facebook.com/gabifirea/

Citeste mai mult

Reprezentanții autorității metropolitane Aburra Valley (Columbia) în vizită la Iași.

Reprezentanţii autorităţii metropolitane Aburra Valley (Columbia) s-au aflat la finele săptămânii trecute la Iași. Vizita delegației din America de Sud a avut loc în cadrul Programului de Cooperare Urbană Internaţională: Regiuni şi oraşe durabile şi inovative - Acţiuni Regionale America Latină şi Caraibe, finanţat de Comisia Europeană şi susţinut de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE).

Citeste mai mult

Primarul Daniel Florea prezintă proiectele Primăriei Sectorului 5

Primarul Daniel Florea prezintă pe pagina personală de Facebook proiectele Primăriei Sectorului 5 (în valoare totală de 309.150.000 euro), bazate pe documente întocmite în ultimii doi ani, care devin realitate pe zi ce trece, fiind în diverse stadii de implementare. 

Citeste mai mult

Proiecte cu finanţare europeană pentru municipiul Arad

Gheorghe Falcă, Primarul Municipiului Arad, a semnat joi 18 octombrie 2018, trei proiecte cu finanţare europeană pentru municipiul Arad. 

Citeste mai mult
Articole recente