Skip to content

Cluj-Napoca – printre primele orașe din UE în privința calității vieții cetățenilor

89% dintre respondenți consideră că orașul nostru este un loc bun în care să trăiești, în timp ce 92% consideră că este un loc bun unde să îți crești copiii. Cluj-Napoca este de asemenea un loc bun pentru cei ajunși la vârsta a treia, 87% dintre respondenți fiind de acord cu această afirmație.

Una dintre cele mai interesante statistici care reies din acest studiu poziționează Clujul, contrar trendurilor din Europa de Est: 74% dintre locuitori au încredere în oameni. Totodată, Cluj-Napoca se regăsește în topul orașelor europene în ceea ce înseamnă ușurința găsirii unui loc de muncă.

Calitatea transportului public, serviciile administrației publice locale, posibilitățile din punct de vedere economic, siguranța în locurile publice sau facilitățile culturale și sportive propulsează Cluj-Napoca  peste media europeană.

În schimb, studiul arată că sectoarele unde municipiul se situează sub media europeană țin de probleme specifice zonelor urbane în dezvoltare sau dezvoltate, precum calitatea aerului sau nivelul de zgomot, dar și de provocări cu privire la integrarea persoanelor cu risc de excluziune socială.

Raportul integral al Comisiei Europene poate fi consultat aici: https://ec.europa.eu/…/information/maps/quality_of_life…