Skip to content

Ambasadorul Indiei in vizita la Focsani

În urma discuțiilor purtate cu oficialul statului indian, s-au stabilit obiective de interes comun pe cel puțin patru direcții de cooperare – economică, zona de IT, educație și cultură.

–  pot fi atrase investiții majore în zona de industrie textilă, sub forma unor parteneriate între entitățile deja existente pe piața locală și firme cu capital indian. Produsele tradiționale specifice fiecărei culturi în parte ar putea reprezenta surse de inspirație pentru viitoarele colecții ale unor mari case de modă din țară și străinătate.
– recunoscută pentru capitalul uman uriaș pe parte de IT, India este un model care poate fi preluat și urmat prin crearea la Focșani a unor clase de excelență în informatică, ce ar urma să beneficieze de suportul unor companii indiene de profil.
– cu o istorie a cărei rădăcini se întind până în negura timpurilor, Școala Indiană se mândrește și în zilele noastre cu Takshashila – prima universitate din lume. Pentru studenții străini, acum și cei din Focșani, statul indian oferă burse școlare pentru cei ce doresc să urmeze cursurile universitare sau de doctorat, cu finanțarea integrală a studiilor, a cazării și a mesei, astfel fiind necesară doar plata transportului.
– cele doua parti vizeaza o colaborare cultural – artistică, prin valorificarea ansamblurilor folclorice din cele două țări.
 
”Așa cum “ambasadorii” de la Țara Vrancei au făcut să se vorbească la superlativ de România și de Focșani din occident și până în îndepărtata Siberie, suntem siguri că vor face același lucru, dacă vor avea ocazia, și la umbra maiestuosului Taj Mahal. De asemenea, pentru orașul nostru ar fi un câștig cultural să avem, la un moment dat, parte de vizita unor artiști veritabili, păstrători ai imensei și misterioasei culturi indiene. Primirea caldă de care s-a bucurat în cele două zile petrecute la Focșani și tot ce a văzut în această perioadă, l-au făcut pe Excelența Sa, domnul Rahul Shrivastava, să ne promită că va reveni, dar să ne și propună totodată să inițiem demersurile necesare unei înfrățiri cu un oraș din India”, a declarat primarul municipiului Focsani, Cristi Misaila.