Skip to content

Reuniune informala a CD al AMR cu tema: Perioada de programare 2021-2027

Astazi, 01 februarie 2021, la sediul Asociatiei Municipiilor din Romania, a avut loc o intalnire informala a membrilor CD al AMR avand ca principala tema de discutie:

• Ministerul Investiilor si Proiectelor Europene (MIPE)
• Perioada de programare 2021-2027

– actele normative adoptate in anul 2020 privind gestionarea fondurilor europene
– prioritatile AMR aferente perioadei de programare 2021-2027
– Planul National de Redresare si Rezilienta.

In completarea prioritatilor AMR, urmatoarele subiecte se vor afla pe agenda intalnirii cu ministrul investiilor si proiectelor europene:

        1. Elaborarea unui calendar privind certificarea ADR-urilor ca autoritati de management, fapt reglementat de OUG 122 / 2020.

2. Cooptarea experților AMR in grupurile de lucru pentru elaborarea “Ghidurilor” care privesc perioada de programare 2021-2027

3. Includerea unei linii de finantare privind economia circulara

4. Includerea in “Ghiduri” a prevederii conform careia Sectoarele municipiului Bucuresti sunt eligibile pentru finantarea proiectelor din fonduri europene privind obiectivele de infrastructura care se afla in proprietatea PMB, iar dreptul de administrare apartine Sectoarelor 1-6 Bucuresti.

5. Includerea in Pilonul II al PNRR – Mobilitate si regenerare urbana – a unei linii de finantare pentru construirea de parcări publice, inclusiv a sistemelor de monitorizare şi management

Urmeaza stabilirea unei intalniri online cu directorii directiilor de proiecte europene din municipii pentru consolidarea punctului de vedere care va fi inaintat Ministerului Investiilor si Proiectelor Europene in data de 9 februarie a.c.

La intalnire au participat : domnul Emil Boc, Presedinte AMR, Primarul muncipiului Cluj-Napoca, domnul Constantin Toma, Presedinte Executiv, Primarul municipiului Buzau, Ciprian Ciucu, Purtator de cuvant, primarul Sectorului 6 al municipiului Bucuresti, Vasile Paval, Primarul municipiului Vaslui , Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Leonard Achiriloaei, primarul municipiului Roman si Constantin Mitache, Director General.