Skip to content

Asociația Municipiilor din România (AMR) reprezentată de domnul președinte Emil Boc și de primarul Sectorului 4, domnul Daniel Băluță, în cadrul plenului Comitetului European al Regiunilor (CoR)

   Comitetul European al Regiunilor a fost reprezentat de președintele CoR, dl. Apostolos Tzitzikostas și lideri locali europeni, precum și de fostul președinte al Consiliului European, dl. Herman van Rompuy.

   Președintele AMR, dl. Emil Boc a avut 2 intervenții în cadrul ședinței, una în prezența dlui Antonio Costa, prim-ministrul Portugaliei și o alta in prezența dlui Herman Van Rompuy, conducător al grupului la nivel înalt privind democrația europeană, susținând următoarele idei:

1. Planul european de Reziliență și Redresare reprezintă o șansa istorică pentru viitorul locurilor de muncă din Uniunea Europeană și pentru realizarea solidarității „de fapt” între statele membre ale Uniunii. Prin acest Plan, Uniunea Europeană trece la nivelul următor de dezvoltare și de consolidare a identității europene;

2. Adoptarea la nivel european a certificatului „verde” de vaccinare este necesară pentru respectarea dreptului european la libera circulație și pentru susținerea locurilor de muncă grav afectate de pandemia COVID-19.

3. Nevoia de educație culturală pentru realizarea stilului de viață european. Educația și cultura sunt cheia pentru a gestiona ignoranța, intoleranța, populismul și pentru a proteja valorille fundamentale.

   De asemenea, primarul Sectorului 4 al municipiului București, dl.Daniel Băluță, a subliniat în discursul său reorientarea către nevoile oamenilor, ca bază de redactare a politicilor publice europene, precum și orientarea către perspective care vizează inlcuziunea sub toate aspectele sale. Fiecare comunitate, fiecare oraș, precizează edilul, trebuie să își pună cu adevărat amprenta asupra propriei dezvoltări, bazată pe o absorbție accelerară a fondurilor nerambursabile disponibile în acest domeniu.