Skip to content

A patra sesiune de formare din cadrul Proiectului E-TIC la Buzău

În perioada 12-15 mai 2021, are loc în municipiul Buzău cea de-a patra sesiune de formare dintr-o serie de 41 sesiuni județene planificate de AMR în cadrul proiectului. Sesiunea se adresează aleșilor locali, funcționarilor publici/personalui contractual și consilierilor de etică din municipiile Buzău, Râmnicu Sărat și Medgidia.

Astăzi 13 mai 2021, dl. Constantin TOMA, Președintele executiv al AMR, Primarul Municipiului Buzău a participat la deschiderea evenimentului și a punctat interesul față de subiectele vizate de sesiunea de formare. În opinia domnului primar comunitatea locală trebuie să se dezvolte permanent și să ofere cetățenilor servicii publice de calitate și răspuns prompt la solicitările acestora. Pentru a preveni situațiile limită legate de incompatibilități și conflicte de interese este nevoie de o mai bună cunoaștere a normelor de către aleșii locali și funcționarii publici, dar și de informarea în consecință a cetățenilor.

Dl primar a prezentat mai multe proiecte/exemple de bună practică implementate la nivelul municipiului Buzău atât în domeniul managementului, cât și în ceea ce privește educația și cultura, planificarea strategică a dezvoltării pe termen lung a municipiului.

Doamna formator Cristina Burchea de la Primăria Municipiului Sibiu a prezentat principiile de bună guvernare, noțiuni de etică și transparență, subiecte cuprinse pe agenda sesiunii. Pe parcursul evenimentului domnul Adrian Moraru, expert pe transparență din echipa de proiect AMR, a intervenit cu completări legate de morală și integritate, profilul consilierului de etică și și funcții sensibile. Reprezentanții municipiilor vor promova/disemina informațiile acumulate atât la nivelul primăriei și al Consiliului Local pe care îl reprezintă.

Notă: AMR are în organizare în perioada aprilie-octombrie 2021 primele 20 de sesiuni de formare județene gratuite (din totalul de 41 sesiuni), planificate în scopul creșterii gradului de conștientizare a reprezentanților municipiilor cu privire la aspecte ce țin de integritate, transparență decizională, incompatibilități și conflict de interese.