Skip to content

Președintele AMR Emil Boc și Prim-vicepreședintele AMR Ion Lungu, în cadrul Conferinței Orașe durabile- reziliență și tranziție verde

   Astăzi, 18 mai 2021, a avut loc online Conferința Orașe durabile- reziliență și tranziție verde, organizată de Camera Franceză de Comerț și Industrie din România (CCIFER), Ambasada Franței în România, Business France și Institutul Francez din România. Aceasta s-a concentrat asupra perspectivei de viitor a așezărilor urbane, prin prisma obiectivelor europene și naționale, a proiectelor, soluțiilor și exemplelor de bune practici din comunitatea de afaceri franco-română.

   Președintele AMR, dl. Emil Boc, Primarul municipiului Cluj-Napoca, a participat la masa rotundă „Soluții pentru mobilitatea durabilă a cetățenilor, tendințe și bune practici”. Dezbaterea s-a axat pe modele de bune practici din cadrul diferitelor strategii publice sau private de mobilitate pentru orașe și cetățeni. S-au abordat concepte precum „walkable city” sau „orașul celor 15 minute de mers pe jos, au fost prezentate proiectele și strategia Clujului în materie de mobilitate sustenabilă, transport public ecologic, politici publice pentru transportul urban și viziunea pentru un oraș verde, digital și rezilient și a fost susținută ideea prin care calitatea ridicată a vieții în orașele viitorului și proiectele de mobilitate urbană trebuie integrate în strategiile de dezvoltare.

   Prim-vicepreședintele AMR, dl. Ion Lungu, Primarul municipiului Suceava, a participat la masa rotundă “Energia verde și orașul : eficiența energetică și energii regenerabile”, unde a prezentat realizările și proiectele municipalității în următoarele domenii: transportul electric, reabilitarea iluminatului public, încălzirea pe biomasă, reabilitarea din punct de vedere energetic a clădirii Primăriei municipiului Suceava și colectarea deșeurilor.