Skip to content

Municipiul Calafat va beneficia de un parc fotovoltaic

Primăria municipiului Calfat informează că fost atribuit contractul de concesiune a terenului cu suprafața de 24 ha, alocat pentru construcția parcului fotovoltaic.
Contractul a fost semnat cu compania European Energy A/S Danemarca, iar volumul investițional estimat este de 12 milioane de euro.

Construirea și operarea acestui parc fotovoltaic de 20 MW va produce energie electrică curată (energie solară nepoluantă) și va genera valoare adăugată mare terenului existent, prin introducerea lui în circuitul economic național.

Beneficiile financiare totale pentru municipiul Calafat sunt de 2 milioane de euro pentru perioada concesionării, respectiv 30 de ani.

Totodată, se vor crea și noi locuri de muncă pentru cetățenii municipiului Calafat, respectiv electricieni, agenți de securitate, personal de întreținere panouri. Vor fi 60 de locuri de muncă temporare, în timpul perioadei de construcție, precum și 15 locuri de muncă permanente, pe perioada operării parcului fotovoltaic.

Se estimează a fi produsă o putere de 1320 MWh pentru fiecare MWp instalat la parcul fotovoltaic Calafat, obținânduse o putere anuală totală de 27.000 MW.