Skip to content

Municipiul Craiova- Festivalul Puppets Occupy Street

Astăzi, 25 august a.c., în municipiul Craiova, se desfășoara cel mai mare festival de artă a animației intitulat Puppets Occupy Street, ediția Dystopia și organizat de Teatrul pentru copii și tineret Colibri. Acesta este finanțat de Primăria și Consiliul Local Municipal Craiova.
Festivalul este dedicat exclusiv companiilor de teatru private și artiștilor independenți, artiști păpușari din diverse colțuri ale lumii, creat pentru comunitate și realizat cu sprijinul regiilor autonome și al instituțiilor de cultură.

Timp de opt zile, arta animației reunește la Craiova peste 100 de companii de teatru private și artiști independenți din 10 țări: Turcia, Italia, Germania, Grecia, Rusia, Bulgaria, Austria, Slovacia,
Mexic, România.

Aproape 300 de evenimente, din care 200 de spectacole și ateliere de creație, 2 parade cu păpuși supradimensionate, 8 concerte, peste 80 de evenimente conexe (expoziții, proiecții video, arte plastice, arte vizuale, etc.), vor ocupa Centrul Vechi Piața Frații Buzești, Piața Mihai Viteazu,
Piața William Shakespeare, Parcul Nicolae Romanescu, Teatrul Colibri, Primăria Municipiului Craiova Centrul Multifuncțional și diverse spații neconvenționale.