Skip to content

Municipiul Ploiești- gazda Olimpiadei Europene de Informatică

Municipiul Ploiești este gazda Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori, ediția a Va, eveniment organizat în premieră în România. Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori (EJOI) este un eveniment semnificativ, o piatră de temelie, în dezvoltarea elitei industriei IT din statele membre ale Consiliului Europei.
Scopul principal al acestui eveniment educațional de elită este de a încuraja interesul copiilor pentru informatică și de a stimula dezvoltarea informatici competiționale în Europa în ansamblu, precum și de a recunoaște tinerele talente din Europa în IT.

Aflată la a cincea ediție, Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori este organizată în România, la Ploiești, cu sprijinul autorității publice locale. Din cauza situației pandemice, olimpiada se va desfășura pentru toate cele 30 de țări participante, în sistem online.

Țările participante la această ediție sunt: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Estonia, Franța, Georgia, Grecia, Ungaria, Israel, Kazahstan, Kârgâzstan, Letonia, Lituania, Macedonia de Nord, Moldova, Polonia, România,
Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveția, Turcia, Ucraina.

Olimpiada se adresează tinerilor elevi de până în 16 ani, anul acesta la competiție luând parte 171 de elevi.

Competiția constă în 2 zile de antrenamente (practice session) și două zile de probe, fiecare a câte 4 ore.

România va fi reprezentată de 2 echipe de elevi din țară (8 elevi), selectați în urma fazelor județene, naționale și a barajelor din cadrul Olimpiadei organizate anul acesta de Societatea de Performanță și Excelență în Informatică (OSEPI).

Stafful României se va afla la Ploiești, în perioada 2428 august 2021, din delegație făcând parte elevii concurenți, alături de profesorii teamleaderi, respectiv echipa organizatoare membrii comisiilor științifice, tehnice și de secretariat.