Skip to content

𝐀𝐪𝐮𝐚 𝐏𝐚𝐫𝐤 𝐜𝐮 𝐛𝐚𝐳𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝐢̂𝐧𝐨𝐭 𝐝𝐞 𝐧𝐢𝐯𝐞𝐥 𝐨𝐥𝐢𝐦𝐩𝐢𝐜, 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐂𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐱𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐒𝐩𝐨𝐫𝐭𝐢𝐯 𝐚𝐥 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐒𝐮𝐜𝐞𝐚𝐯𝐚

Primăria Municipiului Suceava va depune un proiect pe Fonduri europene pentru realizarea unui Aqua Park în cadrul Complexului Sportiv din municipiul Suceava, care prevede conform Planului Urbanistic Zonal aprobat în Consiliul Local, realizarea unei Săli Polivalente de 5.000 de locuri, realizarea unui stadion, cât și realizarea unui Bazin de înot de nivel olimpic.
Municipalitatea are o suprafață de 12 hectare de teren în Zona Metro, transferată de la Guvern cu destinația Complex Sportiv.
Acest proiect se poate finanța pe Programul Operațional Regional 2021-2027, Axa nr.7 pe Turism pentru activități de recreere și activități sportive.
Acest bazin olimpic, încadrat drept un Aqua Park, va cuprinde: bazin de nivel olimpic, piscine interioare și exterioare, pentru copii și adulți, tobogane și alte dotări.
Valoarea estimativă a acestui proiect este în jur de 8-10 milioane euro, cu termen de realizare în actualul exercițiu financiar al Uniunii Europene.
Acest Aqua Park va funcționa pe întreaga perioada a anului, instalațiile fiind amplasate în spații acoperite.
Ștrandul municipal (care este în curs de modernizare) va funcționa pe perioada sezonului cald, bazinele fiind descoperite și va avea tarife subvenționate.