Skip to content

Noi stații de reîncărcare a vehiculelor în municipiul Piatra-Neamț

Şase noi staţii de reîncărcare vehicule electrice vor fi realizate, în perioada următoare, în municipiul Piatra-Neamţ, în cadrul unui proiect finanţat de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

În data de 7 septembrie 2021, a avut loc, la sediul primăriei, o şedinţă de lucru pentru stabilirea calendarului de execuţie a lucrărilor.

Prin proiect se vor realiza şase staţii de reîncărcare în patru zone din oraş, pe domeniul public, în parcări existente.Cele şase staţii vor avea o capacitate de reîncărcare de 96 de autoturisme de capacitate medie, într-un interval de 12 ore.

Fiecare staţie va putea asigura încărcarea simultană a două autoturisme la o putere maximă de 22 kW curent alternativ şi 50 kW curent continuu. Staţiile vor fi echipate cu sisteme de comunicaţie care vor permite monitorizarea în timp real a funcţionalităţii acestora, a disponibilităţii şi a cantităţii de energie transferate.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 1,4 milioane lei, din care 90% reprezintă cheltuieli eligibile finanţate de AFM, iar durata lucrărilor este de 6 luni.