Skip to content

În municipiul Oradea începe concursul de soluții pentru edificarea unui centru multifuncțional

În municipiul Oradea s-a dat starul concursului internaţional de soluţii pentru edificarea unui centru multifunctional, un proiect realizat de administraţia judeţeană în parteneriat cu Primăria municipiului reşedinţă.

Concursul cu premii în bani are ca scop selectarea celor mai bune propuneri pentru construirea centrului, promovând interesele locuitorilor judeţului pentru creşterea calităţii vieţii şi, implicit, a patrimoniului construit. Clădirea ar urma să aibă o sală principală cu o capacitate de 1.000 – 1.200 de locuri şi alte săli de conferinţe adiacente. Centrul cultural ar urma să fie construit pe o suprafaţă de aproximativ 3.500 de metri pătraţi şi să aibă o înălţime maximă de 24 de metri.

Centrul va găzdui reuniuni, congrese sau conferinţe şi spectacole, dar va funcţiona şi ca un HUB creativ, contribuind astfel la dezvoltarea turismului cultural, ştiinţific şi de afaceri în municipiul Oradea şi judeţul Bihor.
Cei interesaţi pot depune proiectul până la data de 30 noiembrie, inclusiv, până la ora 17,00. Pe 6 octombrie este programată o vizită pe amplasamentul viitorului centru.

Jurizarea va avea loc pe data de 2 decembrie, urmând ca rezultatele să fie publicate a doua zi. Proiectul câştigător, după perioada de contestaţii, va fi prezentat într-o conferinţă de presă pe data de 15 decembrie. Câştigătorul premiului I va pune în practică proiectul, premiul II va primi 40.000 de lei, iar premiul III – 25.000 de lei.