Skip to content

Municipiul Mediaș investește în educație

Vineri, în data de 1 octombrie 2021, a fost semnat oficial la sediul Primăriei Municipiului Mediaş contractul pe fonduri europene aferent proiectului: „Achiziție de tablete școlare și alte echipamente necesare desfășurării activității didactice on-line în Municipiul Mediaș, județul Sibiu“.
În valoare totală de 11.950.623,60 lei, proiectul beneficiază de o finanțare nerambursabilă în valoare de 11.679.780,68 lei, iar contribuția proprie a municipalității reprezintă 2% din totalul proiectului – 270.842,92 lei. La evenimentul desfășurat în Sala Mică de Şedințe a primăriei au luat parte primarul municipiului, dl Gheorghe Roman, directorii școlilor gimnaziale și ai liceelor din municipiul Mediaş, dar și directori din cadrul municipalității.
Principalul obiectiv al proiectului este dotarea celor 13 unități de învățământ de stat gimnazial și liceal din municipiu cu tablete, laptop-uri, table interactive, precum și cu alte echipamente IT care să asigure desfăşurarea în bune condiții a activităților didactice on-line.
În mod concret, elevii şi cadrele didactice din Mediaş vor beneficia în urma implementării acestui proiect de 5.876 de tablete pentru elevi, 373 de laptopuri pentru cadrele didactice, dar și 204 camere web, 282 de table interactive și 276 de routere pentru sălile de clasă din instituțiile de învățământ.