Skip to content

Cluj-Napoca este Oraș UNESCO al Filmului

Municipiul Cluj-Napoca s-a alăturat Rețelei de orașe creative a UNESCO (UCCN), fiind recunoscut la nivel mondial ca oraș al filmului! 49 de orașe s-au alăturat Rețelei de orașe, ca recunoaștere a eforturilor continue de a plasa cultura și creativitatea în centrul dezvoltării urbane.

Odată cu această recunoaștere internațională, municipiul se plasează pe harta mondială a filmului și a industriilor creative, alăturându-se astfel unei galerii selecte de orașe de pe întreg globul, printre Cannes, Doha, Jakarta, Perth, Tallinn, Salonic ș.a.

Orașele desemnate să facă parte din rețeaua UNESCO și-au luat un angajament ferm pentru demararea de politici urbane inovatoare și soluții care plasează cetățenii și calitatea vieții acestora în centrul procesului de dezvoltare.

Această titulatură reprezintă un efort comun al primăriei, al Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) și al Centrului Cultural Clujean și demonstrează că munca susținută, talentul și creativitatea sunt întotdeauna răsplătite.

Rețeaua numără acum 295 de orașe din 90 de țări care investesc în cultură și creativitate – meșteșuguri și artă populară, design, film, gastronomie, literatură, arte media și muzică – pentru a promova dezvoltarea urbană durabilă.

Mai multe informații despre „Creative Cities Network” pot fi consultate aici: https://en.unesco.org/…/49-new-cities-join-unescos…