Skip to content

Municipiul Oradea- încep lucrările la incubatorul de afaceri

   Primăria Oradea a anunţat începerea lucrărilor la incubatorul de afaceri „Cresc Oradea Mare”, ce va fi realizat în clădirea reabilitată a fostului spital de neurologie, cu fonduri europene de 12 milioane de lei, prin Programul Operaţional Regional (POR).
   Proiectul urmăreşte dezvoltarea unui incubator de afaceri într-o clădire neutilizată, situată pe str. Louis Pasteur nr. 28 (clădirea fostului Spital nr. 5), cu o suprafaţă utilă de 2.200 mp, aflată în proprietatea Municipiului Oradea. Incubatorul de afaceri va găzdui firme din domeniul creativ, precum dezvoltare de software pentru design, creaţie, animaţie şi altele.
Lucrările vor începe la sfârşitul lunii noiembrie, durata de execuţie fiind de 18 luni, iar valoarea contractului este de 11.974.433,27 lei fără TVA. Finanţarea investiţiei este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 – Axa prioritară: 2 Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Prioritatea de investiţii 2.1B Incubatoare de afaceri.
   Acest proiect este implementat de Primăria municipiului Oradea, prin Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională.