Skip to content

Conferința regională „Împreună implementăm cu succes Programul Operațional Regional București-Ilfov 2021-2027”

 
Astăzi, 18 noiembrie, Asociația Municipiilor din România (AMR) a participat la conferința regională intitulată “Împreună implementăm cu succes Programul Operațional Regional București-Ilfov 2021- 2027” organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov (ADRBI), împreună cu Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România (ROREG).
==========
 
Conferința a debutat cu prezentarea dl-ui Dan Nicula, Director General al Agenției pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov. De asemenea, au avut intervenții reprezentanți ai ROREG și reprezentanți ai Universităților.
==========
 
Evenimentul s-a desfășurat în regim online, în cadrul proiectului ”Sprijin pentru eficientizarea gestionării și implementării FESI la nivelul autorităților publice locale de la nivelul orașelor, municipiilor și județelor din România”, gestionat de ROREG.
 
Scopul conferinței a fost acela ca locuitorii regiunii, reprezentanții instituțiilor și ai administrațiilor publice, ai mediului de afaceri și de cercetare, să cunoască prioritățile Programelor Operaționale Regionale București-Ilfov, perioada 2021-2027, ca ulterior ADRBI să poată finaliza nevoile de dezvoltare ale regiunii ce vor fi integrate cât mai adecvat în viitoarele finanțări disponibile.
 
În cadrul videoconferinței au fost abordate mai multe concepte și domenii de interes, printre care:
-cercetarea, inovarea și adoptarea tehnologiilor avansate;
-orașe inteligente, eficiență energetică în clădiri publice și rezidențiale;
-infrastructuri verzi și mobilitate urbană curată și inteligentă.