Skip to content

Conducerea Primăriei Buzău- vizită de lucru în Franța

În data de 20 octombrie 2021 a fost anunțată victoria mu­nicipiului Buzău în vederea câștigării Premiului I, la con­cursul desfășurat anual de Ambasada Franței la București, cu tema ,,Orașe durabile 2021” la categoria „judeţe şi oraşe mari”, cu un proiect ce vizează implementarea unor măsuri de economie circulară la Şcoala Gimnazială nr. 11 din localitate, respectiv reducerea consumului de energie prin panouri solare şi pompe de căldură, reutilizarea apei de ploaie, dezvoltarea de spaţii de permacultură şi reciclarea deşeurilor.

Săptămâna aceasta, Președintele Executiv al AMR, dl. Constantin Toma, alături de o echipă desemnată la nivelul Primăriei Buzău, se află într-o vizită de lucru atât la Paris, cât și în Tours, acestea reprezentând localităţi considerate modele de dezvoltare durabilă.

De asemenea, dl. Primar, alături de echipa desemnată,  au vizitat Issy-les-Moulineaux, un „oraş model în tranziţia eco” şi au fost prezenți la cea de-a 103-a ediţie a Congresului Primarilor, organizat de Asociaţia Primarilor din Franţa (AMF), unde se afla o expoziţie cu echipamente şi servicii de înaltă tehnologie ce pot fi utilizate în oraşele moderne.