Skip to content

Dezbatere publică privind proiectul de Ordonanță de Urgență a Guvernului în vederea stabilirii cadrului instituțional și financiar de gestionare a fondurilor europene în cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență

Astăzi, 10 decembrie, Asociația Municipiilor din România a participat la dezbaterea publică în sistem hibrid organizată de Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, pe marginea proiectului de Ordonanţă de Urgență a Guvernului privind stabilirea cadrului instituţional și financiar de gestionare a fondurilor europene în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă.
 
În cadrul videoconferinței s-au purtat discuții referitoare la accelerarea și buna implementare a reformelor și investițiilor din Planul Național de Redresare și Reziliență. De asemenea, la solicitarea participanților, reprezentanții MIPE au adus clarificări asupra anumitor detalii prevăzute în proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului, mai precis în ceea ce privește cadrul instituțional și a actorilor responsabili de coordonare, cei cu rol de implementare și monitorizare, dar și în ceea ce privește actorii responsabili de verificare și control.
Evenimentul a reunit reprezentanți ai ministerelor, reprezentanți ai mediului privat, ai structurilor asociative și ai mediului ONG din România.
 
Concluzii:
1.Asociația Municipiilor din România (AMR) și-a exprimat dorința de a face parte, alături de celelalte instituții implicate, în echipa de coordonare și de monitorizare a activităților din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.
2. AMR și-a manifestat interesul si disponibilitatea de a participa la elaborarea ghidurilor aferente fiecărei componente din PNRR.