Skip to content

Întâlnire de lucru între Asociația Municipiilor din România și Asociația Parcul Natural Văcărești

 

În data de 14 februarie 2022, la sediul Asociației Municipiilor din România a avut loc o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Asociației Parcul Natural Văcărești.
================
Teme de discuție în cadrul întâlnirii:

⁃ PL-x nr. 193/2020 – Proiect de Lege privind regimul ariilor naturale protejate urbane și conservarea biodiversității urbane

⁃ Întâlnire online cu reprezentanți ai orașelor cu inițiative în Rețeaua națională a ariilor naturale

⁃ Eveniment în cadrul Parcului Văcărești pe tema ariilor naturale urbane
================

Întâlnirea a vizat discuții asupra statusului curent al Proiectului de Lege nr. 193/2020 privind regimul ariilor naturale protejate urbane şi conservarea biodiversităţii urbane și asupra demersurilor care ar trebui întreprinse în acest domeniu.

În cadrul întâlnirii au fost evaluate posibile acțiuni care pot fi întreprinse în baza acordului de colaborare dintre cele două organizații. Astfel, s-a pus accentul pe promovarea către municipii a soluțiilor inovative de dezvoltare urbană care să prevadă și protecția și conservarea mediului și a ariilor naturale urbane protejate.

De asemenea, a fost discutată organizarea unui eveniment de prezentare a Parcului Văcărești în concordanță cu Proiectul de Lege privind regimul ariilor naturale protejate urbane și conservarea biodiversității urbane

Asociația Municipiilor din România și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini și de a se implica în demersurile Asociației Parcului Natural Văcărești care vor viza ariile naturale urbane din cadrul municipiilor și nu numai.
================

Din partea Asociației Parcul Natural Văcărești au participat:
⁃ Florin Stoican- Președinte;
⁃ Nicoleta Marin.

Din partea AMR a participat domnul Constantin Mitache, Director General al AMR.