Skip to content

Primăria Târgu Jiu modernizează transportul în comun din muncipiu

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a semnat, alături de reprezentantul societăţii care a câştigat licitaţia, contractul pentru modernizarea infrastructurii de transport în comun a oraşului, investiţie de peste 12 milioane de euro din fonduri europene.

Firma câştigătoare a licitaţiei pentru modernizarea infrastructurii de transport a oraşului este UTI, iar investiţia presupune 27 de kilometri de fir de contact, 700 de metri de reţea nouă pe tronsonul Agriculturii – Mall, 186 de stâlpi înlocuiţi, 40 de staţii moderne, dotate cu echipamente de ultimă generaţie, 2 staţii de redresare reabilitate şi o staţie de redresare nouă. Termenul de finalizare a lucrărilor este decembrie 2023.

„Am semnat contractul pentru modernizarea infrastructurii de transport în comun de la Târgu Jiu, alături de reprezentantul societăţii UTI, cea care a câştigat licitaţia, domnul Nicolae Ivan. (…) Mă bucură faptul că se lucrează cu o societate serioasă, cu care am mai colaborat şi care mereu a finalizat lucrările înainte de termen. Aşa cum am mai spus, această investiţie este complementară achiziţionării a încă 15 troleibuze, ambele contracte fiind componente ale celui de-al doilea proiect cu finanţare europeană pe mobilitate urbană la Târgu Jiu. La sfârşitul anului 2023, municipiul nostru va avea un sistem de transport în comun cu adevărat modern, cu o flotă de 35 de troleibuze noi”, a spus Marcel Romanescu.

Marţi, primarul din Târgu Jiu a anunţat că a semnat contractul pentru alte 15 troleibuze care vor circula în oraş.

„Am semnat contractul pentru încă 15 troleibuze ce vor circula în Târgu Jiu, în valoare de aproximativ 7,5 milioane de euro. Este vorba despre al doilea proiect cu finanţare europeană care prevede atât modernizarea infrastructurii transportului în comun, cât şi achiziţionarea mijloacelor de transport. În cadrul primului proiect am primit deja 11 troleibuze, urmează să primim încă 9, iar cu acestea 15 municipiul Târgu Jiu va deţine 35 de troleibuze moderne. Vă reamintesc faptul că în perioada următoare vor fi livrate troleibuzele cu autonomie extinsă, ce vor putea circula în afara reţelei electrice şi fac această precizare pentru a lămuri situaţia provocata de informaţiile false care au circulat într-o perioadă în mediul online şi care spuneau că troleibuzele nu vor putea fi folosite în timp ce se va lucra la infrastructură”, a postat, pe pagina de Facebook, Marcel Romanescu.