Skip to content

A 8-a ediție a Forumului privind coeziunea, organizat de Comisia Europeană

În perioada 17-18 martie 2022, Comisia Europeană desfășoară la Bruxelles cea de-a 8-a ediție a Forumului privind coeziunea. În cadrul evenimentului este dezbătut modul în care politica de coeziune poate oferi garanții privind schimbările structurale în curs, mai exact ca toate regiunile să poată beneficia de tranziții verzi și digitale actuale.
Evenimentul va reuni aproximativ 2000 de reprezentanți ai instituțiilor UE (Roberta Metsola, Președintele Parlamentului European; Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene etc.), reprezentanți ai autorităților naționale, regionale și locale din toate statele membre, parteneri sociali și economici, organizații nonguvernamentale și actori din mediul academic.
Asociația Municipiilor din România(AMR) este reprezentată la acest forum de dl. Președinte Emil Boc, Primarul municipiului Cluj Napoca.
Discuțiile vor avea la bază cel de-al 8-lea Raport de coeziune publicat de Comisia Europeană în data 9 februarie și se va axa pe următoarele teme de discuție:
====================================
17 martie 20222
I.Impactul crizei- soluții și redresare: 3 sesiuni, respectiv:
2.O Europă mai aproape de cetățenii săi;
3.O Europă smart- strategii inteligente de specializare;
4. O Europă mai socială și mai incluzivă

18 martie 2022
II.Pactul Verde European- o tranziție justă;
III.Inovația (diviziune) și digitalizarea pentru sporirea convergenței reale pe termen lung
====================================