Skip to content

Reuniunea extraordinara a Comitetului Interministerial de Coordonare a Planului Național de Redresare şi Reziliență (CIC-PNRR).

Directorul General al AMR, dl. Constantin Mitache, a participat, la Palatul Victoria,la reuniunea extraordinara a Comitetului Interministerial de Coordonare a Planului Național de Redresare şi Reziliență (CIC-PNRR).

 
Reuniunea a fost prezidată de Primul-ministru, dl. Nicolae Ciucă, iar în cadrul acesteia au participat miniștrii, secretari de stat, șefi de agenții și reprezentanți ai structurilor asociative.
 
Agenda întâlnirii a vizat următoarele subiecte de discuție:
 
1. Analiza apelurilor de proiecte competitive din PNRR.
În cadrul PNRR, în Decizia de punere în aplicare a Consiliului din 3 noiembrie 2021 de aprobare a evaluării planului de redresare și reziliență al României (CID), sunt prevăzute și aprobate investiții care includ 69 apeluri de proiecte competitive, cu o valoare totală de 13,462 mld EUR (reprezentând aprox. 47% din valoarea totală a PNRR), din care 28 au termen de lansare în primele două trimestre ale acestui an.

 
Până acum au fost identificate 20 de apeluri care includ scheme care trebuie notificate la Consiliul Concurenței, a rezultat din analiza datelor puse la dispoziție de ministere și celelalte instituții care gestionează implementarea PNRR. Dintre acestea, 8 au fost avizate sau sunt în curs de avizare la Consiliul Concurenței, iar restul de 12 se află în diverse stadii de elaborare. Este vorba despre proiecte de investiții care vizează pădurile și protecția biodiversității, managementul deșeurilor, eficiența energetică și  reziliența clădirilor, domeniul energiei, transformarea digitală, sprijin pentru mediul de afaceri și cercetare, dezvoltare și inovare, dezvoltarea infrastructurii pentru transportul verde, turismul, cultura și buna guvernanță.