Skip to content

Întâlnire regională în cadrul Proiectului „Consolidarea cooperării dintre Ministerul Dezvoltarii, Lucrărilor Publice și Administrației și structurile asociative ale autorităților administrației publice locale”

În perioada 21-23 iulie 2022, Asociația Municipiilor din România a organizat la Predeal o întâlnire regională din cadrul proiectului „Consolidarea cooperării dintre Ministerul Dezvoltarii, Lucrărilor Publice și Administrației și structurile asociative ale autorităților administrației publice locale”, Cod MySMIS 130587, Cod SIPOCA 750. Obiectivul specific al proiectului este dezvoltarea și introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică, ce optimizează procesele decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri, în concordanță cu Stategia pentru Consolidarea Administrației Publice (SCAP).

Agenda evenimentului a vizat :
1. analizarea procesului de consultare și de comunicare între AMR și municipiile membre;
2. identificarea problemelor și modul de soluționare al acestora in vederea optimizarii procesului de consultare/decizional;
3. definirea instrumentului de comunicare IT&C;
4. Atelier de lucru: Dificultăți și bune practici în procesul de achiziții publice în domeniul accesării fondurilor europene.

În cadrul întâlnirii regionale, experții au prezentat proiectul cadru și au moderat dezbateri în legatură cu modul în care se va constitui și va funcționa platforma on-line prevăzută prin proiect.
Au fost preluate spre analiză o serie de propuneri din partea participanților care au vizat îmbunatățiri ale comunicării în interiorul AMR și între structurile asociative și MDLPA privind consultarea necesară pentru obținerea celor mai bune reglementări care vizează activitatea APL.
În marja acestui eveniment, a avut loc un atelier de lucru privind modul de consultare și comunicare în legatură cu elaborarea și modificările legislative în materie de achiziții publice și fonduri europene. Acest demers s-a desfășurat cu prezența reprezentanților Agentiei Naționale a Achizițiilor Publice și a celor din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, precum și a specialiștilor din cadrul direcțiilor de achiziții publice și din direcțiile care gestionează fondurile europene din municipii.

 

Au participat la întalnire :
– Iuliana FECLISTOV, Presedinte ANAP;
– Bogdan DOBRIN, Secretar general ANAP.
– Luminita VAIDA, Director adjunct – Directia Monitorizare Proiecte, Directia Generala PODD – MIPE;
– Valentin SIMION, Manager public, Directia Generala PODD – MIPE;
– Claudia MAGDALINA, Sef serviciu, Directia Generala Programare si Coordonare Sistem – MIPE;
– Adriana PACURARU, Consilier, Directia Generala Management Mecanism de Redresare si Rezilienta – MIPE;
– Octavian EPURE, Consilier, Directia Generala Management Mecanism de Redresare si Rezilienta – MIPE;
– Constantin MITACHE, Director General AMR;
– Aurel Simionescu, Expert AMR.