Skip to content

Conferința internațională „Common challenges and new perspectives in fighting trafficking in persons

Astăzi, 21 martie, Asociația Municipiilor din România a fost prezentă la Conferința internațională „Common Challenges and New Perspectives in Fighting Trafficking in Persons”.

Acest eveniment a fost organizat de Senatul României, Guvernul României – Departamentul pentru Responsabilitate Socială și Grupuri Vulnerabile, și International Justice Mission – România, reprezentând o dezbatere deschisă cu reprezentanții cheie ai parlamentelor din Statele Membre ale Uniunii Europene.

Dezbaterile din cadrul conferinței s-au concentrat pe noile prevederi și provocări abordate de Directiva Uniunii Europene privind traficul de persoane, dar și pe impactul pe care acest fenomen îl are asupra comunităților locale, mai ales în contextul crizelor provocate de pandemia de Covid-19 și agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei care au exacerbat vulnerabilitățile persoanelor față de exploatare.

Traficul de persoane reprezintă o infracțiune gravă și o încălcare a drepturilor fundamentale ale omului ce trebuie combătută cu prioritate, motiv pentru care o nouă directivă este în dezbatere, fiind un pas important al Comisiei Europene în consolidarea luptei împotriva traficului de persoane. Combaterea acestui fenomen presupune o coordonare strategică între statele membre UE și instituțiile acestora.