Skip to content

Cluj-Napoca a fost votat ca fiind cel mai sigur oraș din România, într-un top 100 realizat la nivel mondial

Topul celor mai sigure orașe din lume a fost realizat de Numbeo și ia în considerare mai multe criiterii. Astfel, decidenții au avut de apreciat care este nivelul infracționalității din orașele incluse în competiție, cât de sigur este să te plimbi prin oraș ziua și noaptea sau care sunt șansele să fii jefuit sau să îți fie furată mașina.

Pentru al șaselea an consecutiv, Abu Dhabi ieșit pe primul loc, urmat de Doha (Quatar) și de Ajman (Emiratele Arabe Unite), pe al treilea loc. Lista primilor zece cele mai sigure orașe din lume este completată de Taipei (Taiwan), Sharjah (Emiratele Arabe Unite), Quebec (Canada), Dubai (Emiratele Arabe Unite), Berna (Elveția), San sebastian (Spania) și München (Germania).

Cluj- Napoca este orașul din România care ocupă locul 23 în clasament, cumulând 77,7 puncte (din 100 posibile). Orașul din Transilvania este mai sigur ca Tampere (Finlanda, locul 24) sau ca Tokyo (Japonia, locul 33).

În același Top 100 a celor mai sigure orașe din lume, Timișoara ocupă locul 32, Brașov este pe locul 54, București pe locul 67 și Iași pe 84.

De asemenea, în alcătuirea Topului 100 au fost luate în considerare care sunt șansele să fii agresat fizic de persoane străine sau care sunt șansele să fii insultat sau deranjat de cineva pe stradă, să fii atacat din cauza culorii pielii, a originii etnice, a genului sau a religiei sau câtă lume consumă sau vinde droguri.

Sursa: www.comisarul.ro