Skip to content

INSCAP: Curs de formare – Transfer de know-how în vederea organizării concursurilor de soluţii

Institutul Național de Studii și Cercetări în Administrația Publică (INSCAP) și Asociația Municipiilor din România (AMR), alături de Ordinul Arhitecților din România (OAR), organizează în acest an, la solicitarea municipiilor membre AMR, un curs de formare dedicat transferului de know-how în vederea organizării concursurilor de soluții în arhitectură.

Primul curs din această serie se desfășoară la București în perioada 03-05 Mai 2023. La curs participă 25 de persoane din departamentele de urbanism, achiziții și investiții din rândul municipiilor membre AMR.
================

În cadrul acestui curs vor fi abordate următoarele tematici:
– Date generale despre concursul de soluții, avantajele concursului de soluții, standardele OAR pentru un concurs, cadrul legislativ național, tipuri de concursuri de soluții, organizatorii unui concurs și implementarea unui astfel de concurs;
– Definirea termenilor și a structurilor tehnice și organizatorice, pachetul de concurs, tema unui concurs, regulamentul, documentele conexe, metodologia de lucru și procedurile specifice.
– Proceduri subsecvente;
– Girul OAR;
– Studii de caz: exemple și probleme frecvente.
================

În prima zi a acestui curs a avut loc și o prezentare a Centrului European de Resurse pentru Sustenabilitate (CERS) cu tematica Arhitectură Sustenabilă – materiale, echipamente și tehnologii, inovative pentru sustenabilitatea mediului construit.
================

AMR, INSCAP și OAR sprijină prin acest curs municipalitățile din România în vederea organizării concursurilor de soluții în arhitectură, acestea fiind esențiale în dezvoltarea urbană a comunităților locale.