Skip to content

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, reprezentantul AMR la Forumul ONU de la Nivel Înalt privind Dezvoltarea Durabilă, de la New York

În perioada 10-19 iulie 2023 are loc la sediul ONU de la New York, sub auspiciile Consiliului Economic și Social al ONU, Forumul Politic la Nivel Înalt (HLPF), un mecanism prin care se evaluează progresul obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD-uri) ale Agendei 2030 la nivel național și subnațional.

În cadrul evenimentului își vor prezenta Raportul Național Voluntar (RNV) 39 de state membre ONU iar Uniunea Europeană va prezenta, pentru prima dată, un raport voluntar, ce va aborda implementarea Agendei 2030 la nivel de organizație internațională.

Alături de prezentarea RNV-ului, România va organiza, în parteneriat cu Departamentul ONU pentru Probleme Economice și Sociale, un eveniment conex, respectiv un Laborator RNV, în cadrul căruia se vor prezenta exemple de bune practici ale României în realizarea RNV-ului propriu, la care sunt invitați să participe reprezentanți ai Asociației Municipiilor din România.

Dl. Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 al Municipiului București, face parte din delegația României la Forum, în calitate de reprezentant al Asociaţiei Municipiilor din România.

În cadrul evenimentului, dl. Ciprian Ciucu va susține o prezentare privind concluziile raportului subnațional privind localizarea ODD-urilor – anexă la Raportul Național Voluntar, concluzii cu referire la practici locale în implementarea obiectivelor de dezvoltare durabilă, provocări întâlnite, parteneriate pentru ODD-uri la nivel local şi promovarea Agendei 2030 în comunitate.

Raportul subnaţional voluntar a fost elaborat de Asociaţia Municipiilor din România (AMR) și Asociația Comunelor din România (ACoR), rezultatele sale contribuind la elaborarea Raportului Naţional Voluntar (VNR) realizat la nivelul României.