Skip to content

Municipiul Moineşti – schimb de experiență și modele de bune practici pentru peste 50 de primari din ţară şi de peste hotare

Municipiul Moineşti a fost gazdă pentru peste 50 de primari din ţară şi de peste hotare ( Polonia, Italia, Spania și Grecia), care au făcut schimb de experiență și au împărtășit modele de bune practici în cadrul proiectului „Active EUCitizens: Think Global, Act local”, un proiect pilot ce reunește municipalități și organizații umbrelă din cinci țări ale Uniunii Europene.

Acest proiect a fost inițiat de Asociația Națională a Stațiunilor Balneare și Balneoclimatice din România (ANSBBR), organizație în care și administrația locală moineşteană este membră. Asociația a obținut finanțarea necesară din fonduri europene și a organizat la Slănic-Moldova o conferință cu participarea partenerilor din celelalte patru țări amintite mai sus (3-5 iulie 2023).

Proiectul este finanțat de Agenția Executivă Europeană pentru Educație și Cultură prin programul de finanțare „Citizens, Equality, Rights and Values Programme” și are un buget de peste 160 de mii de euro.

„Numeroasa delegație prezentă ieri în municipiul Moinești a vizitat mai întâi Spitalul Municipal de Urgență Moinești unde oaspeții au fost întâmpinați de profesor universitar doctor Adrian Cotîrleț, managerul instituției. S-a continuat periplul către Parcul Orizont de pe Dealul Osoiu, area protejată Padurea de Pini și apoi delegația a asistat, cu mare entuziasm, la un spectacol pregătit special pe scena Centrului Cultural. Au încântat publicul Ansamblul de Muzică și Dans Popular „Moineșteanca” de la Clubul Copiilor – coordonator profesor Marinica Ifrim, Ceata urșilor din Lucăcești – coordonator Ionuț Coșa (surpriză totală!) și o bine-cunoscută formație de muzică folk în componența Leonid Parnică, Menelaos Pashalov și Cristi Apetri – un consilier local, direct implicat în organizarea spectacolului. Este un motiv de mare mândrie faptul că membrii unei delegații așa de numeroase din țară și din străinătate s-au arătat impresionați de frumusețea localității noastre pitorești, de realizările administrației locale și de calitatea execuției tuturor lucrărilor de investiții! Suntem o stațiune turistică pe cale de a-și consolida un renume pe deplin meritat!”, a declarat Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești.