Skip to content

Întâlnire de lucru a AMR cu reprezentanții Ministerului Investitițiilor și Proiectelor Europene

În data de 6 februarie 2024, la sediul Asociației Municipiilor din România a avut loc o întâlnire tehnică între conducerea executivă a AMR și dl. Bogdan-Eduard Simcea, secretar de stat în cadrul MIPE.
 
Întâlnirea a avut ca temă de discuție rolul și și implicarea autorităților publice locale în implementarea Programului Operațional Educație și Ocupare 2021 – 2027, în special în ceea ce privește reglementările noi pentru un curriculum relevant și educație deschisă.
 
Autoritățile locale sunt punctul de contact între autoritatea centrală și sistemul de educație, fiind în măsură să identifice nevoile proceselor educaționale la nivel local și să creeze politici publice astfel încât calitatea educației să crească.
 
Revizuirea curriculumului centrat pe competențe în învățământul preuniversitar primar, gimnazial și liceal trebuie să se realizeze în colaborare cu autoritățile locale în vederea alinierii unei educații de înaltă calitate, axată pe cursant și caracterizată de o predare, o inovare și o digitalizare solide, la evoluția dinamică a nevoilor de pe piața forței de muncă. Este necesar să se țină cont de integrarea unor elemente care țin de specificul local, prin abordarea unor domenii și dezvoltarea de competențe în acord cu realitățile și nevoile/provocările din fiecare comunitate locală.