Skip to content

Simpozionul Austria Showcase Gospodărire Comunală găzduit de Primăria Sibiu

  Simpozionul a fost deschis de primarul Astrid Fodor care a arătat în mesajul său de bun venit că Sibiul este întotdeauna interesat de întâlniri cu investitori și operatori economici din alte țări care oferă produse și servicii de calitate.Delegația străină a fost alcătuită din 13 firme din Austria care oferă servicii și produse în domeniul gospodăririi comunale și care și-au prezentat oferta celor interesați din județul Sibiu prezenți în sală. De la sisteme în domeniul salubrizării și colectării selective și până la echipamente pentru apă și canalizare, firmele prezente s-au arătat foarte interesate să colaboreze cu administrații publice locale sau firme de construcții care au nevoie de serviciile și produsele respective în realizarea lucrărilor.

 Aceste evenimente economice pot avea rezultate foarte concrete și benefice comunităților locale. Ca administrație locală căutăm mereu produse și servicii de calitate pentru lucrările pe care le finanțăm. Prezentările fiind interesante, am îndemnat firmele prezente să participe la procedurile de achiziție publică pe care le inițiem.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

La Simpozion a participat și președintele Consiliului Județean Sibiu, doamna Daniela Cîmpean, primari din localitățile din județ, directori ai serviciilor publice din subordinea Consiliului Local și a Consiliului Județean și reprezentanți ai unor firme din domeniu. În cadrul Simpozionului au fost prezentate oaspeților două dintre cele mai importante proiecte în domeniul gospodăririi din județul Sibiu: sistemul de colectare selectivă a deșeurilor și proiectul de extindere a rețelelor de apă și canalizare și județul Sibiu cu finanțare din fonduri europene.

În aceeași zi, primarul Astrid Fodor, Ambasadorul Isabel Rauscher – care a preluat mandatul în noiembrie 2017 – și Consulul Onorific al Austriei la Sibiu, domnul Andreas Huber au avut o întrevedere de lucru la sediul Primăriei Sibiu. Discuțiile s-au purtat pe tema viitoarelor evenimente și proiecte care pot fi realizate în comun.