Skip to content

Conferința online „Guvernele locale se unesc pentru bunăstare și pace”

Astăzi, 18 martie, Asociația Municipiilor din România a participat la prima conferință online din seria „Guvernele locale se unesc pentru bunăstare și pace”, organizată de Ministerul Dezvoltării, Comunităților și Teritoriilor din Ucraina, în parteneriat cu Consiliul Europei și partenerii săi naționali, cu scopul de a facilita colaborarea între liderii locali din Ucraina și alte țări.
Primarii orașelor din Ucraina au prezentat punctual situația națională și bilanțul ultimelor 3 săptămâni și au salutat mobilizarea țărilor vecine.
Colectivitățile teritoriale sunt mai mult ca niciodată mobilizate pentru a-și susține, în mod concret, colegii din Ucraina și pentru a răspunde solicitărilor autorităților locale din țările care se află în prima linie, în special pentru primirea refugiaților.
Evenimentul este susținut și de Asociația Comunităților și Asociația Orașelor din Ucraina.

La acest eveniment au participat primari, lideri locali și reprezentanți mass-media din țările vecine Ucrainei care primesc cel mai mare număr de refugiați, respectiv România, Republica Moldova, Polonia, Ungaria și Slovacia.

Ucraina a fost reprezentată de:
– Domnul Oleksiy CHERNYSHOV, Ministrul Dezvoltării, Comunităților și Teritoriilor al Ucrainei;
– Domnul Vitaliy KLYCHKO, Primarul orașului Kiev, președintele Asociației Orașelor din Ucraina;
– primarii altor municipalități afectate direct de război și cele care reprezintă locații relativ mai sigure.