Skip to content

Investiție de 45 de milioane de euro în Municipiul Câmpia Turzii

În data de 16 martie 2022, în cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții WIP Industries SRL au prezentat cea mai mare investiție privată de până acum, din Municipiul Câmpia Turzii.

Societatea WIP Industries, cu capital 100% suedez, investește în Parcul Industrial Câmpia Turzii peste 45 de milioane de euro într-un centru de producție cu suprafață de 21.763 metri pătrați.

Acolo vor fi realizate componente pentru mobilier, în baza unui contract ferm, multianual, pe care societatea îl are cu IKEA, iar în prima fază vor angaja 200 de persoane.

Investiția demarată în Parcul Industrial Câmpia Turzii își va arăta primele efecte în luna septembrie a acestui an, când vor debuta primele angajări, urmând ca finalizarea halei de producție să aibă loc în luna martie a anului 2023.

Odată cu concesionarea parcelei de teren către WIP Industries, Parcul Industrial Câmpia Turzii a fost populat în totalitate. Prin intermediul investițiilor realizate pe platforma industrială din oraș, Câmpia Turzii a devenit un pol regional de dezvoltare în domeniul business. Intenția administrației locale este de a extinde zona de parc industrial a municipalității, într-o altă locație (pentru că în zona unde este acum nu mai există spațiu), cel mai probabil printr-o colaborare public-privată.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți din partea investitorului – WIP Industries, iar din partea administrației locale, Dorin Nicolae LOJIGAN, primarul Municipiului Câmpia Turzii și Sabin Marcel GHEMEȘ, viceprimarul Municipiului Câmpia Turzii.