Skip to content

Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei

În perioada 22-24 martie 2022, la Strasbourg, are loc cea de-a 42-a sesiune a Congesului Autorităților Locale și Regionale, organizat de Consiliul Europei. Asociația Municipiilor din România este reprezentată de Prim-Vicepreședintele AMR, dl. Ionuț Pucheanu, Primarul municipiului Galați.
Astăzi, 22 martie, în cadrul Congresului au fost planificate dezbateri privind participarea copiilor la dezvoltarea durabilă a orașelor lor, pluralismul democratic în guvernanța regională, regiuni și diaspora, tineretul din mediul rural și rolul autorităților locale și regionale, precum și despre „Știri false, amenințări și violență – presiuni asupra primarilor în actuala criză din Europa”.

Pe agenda de mâine, 23 martie, tema congresului se va concentra asupra unei dezbateri privind situația din Ucraina, în cadrul căreia Congresul va adopta o declarație instituțională. Cu această ocazie, ministrul ucrainean pentru Dezvoltarea Comunităților și Teritoriilor, Oleksiy Chernyshov, și primarul Kievului, Vitali Klitschko, se vor adresa de la distanță membrilor Congresului.

În ultima zi a Congresului, respectiv 24 martie, discuțiile se vor axa pe rapoartele privind aplicarea Cartei Europene a Autonomiei Locale în Germania, Luxemburg, Turcia și Regatul Unit. Miniștrii vor fi invitați să participe la dezbateri: Juliane Seifert, Germania, Taina Bofferding, Luxemburg, și Neil O’Brien, Regatul Unit.
===============
Pentru mai multe detalii privind agenda, vă rugăm să consultați următorul link: https://rm.coe.int/draft-agenda-of-the-42nd-session-of-the-congress-22-24-march-2022/1680a4a567