Skip to content

Vizita bilaterala de studiu dedicată primarilor reprezentanți ai AMR , în cadrul proiectului „Îmbunătățirea accesului și a calității serviciilor pentru cetățeni – o administrație publică transparentă și responsabilă”

În data de 8 iunie 2022, membri Comitetului Director al AMR și ACoR s-au întâlnit cu reprezentanții Asociației Autorităților Locale și Regionale din Norvegia. Discuțiile au vizat prezentarea firmei de avocatură din cadrul KS ce se ocupă de reprezentarea membrilor săi în instanță. Au fost descrise serviciile oferite aleșilor locali și funcționarilor publici din cadrul primăriilor.

A urmat descrierea Asociației Autorităților Locale și Regionale din Norvegia, din punct de vedere organizațional, cu sediul central al KS în Oslo, numit KH- Casa Municipiilor.

Acesta deține :
– o editură a municipiilor, ce se ocupa de tipărirea manualelor, formularelor și a altor documente;
– o firmă de consultanță;
– un ziar propriu intitulat „Raportul comunal” în care sunt publicate știrile ce vizează administrația publică locală din Norvegia;
– o companie ce se ocupa de organizarea de cursuri și închirierea sălilor de conferințe pe care KS le deține.

Vizita a continuat la Ambasada României în Oslo, unde delegatia a fost întâmpinată de Excelenta Sa, domnul Ambasador Cristian Bădescu care a prezentat strategia de dezvoltare a relațiilor bilaterale și întărirea cooperării dintre cele doua țări.