Skip to content

Participarea reprezentanților AMR la evenimentul de lansare “100 de orașe inteligente și neutre climatic până în anul 2030”

Comisia Europeană a lansat Proiectul “100 de orașe inteligente și neutre climatic până în anul 2030”. Dl. Ion Lungu, Prim vicepreședinte AMR și Primarul Municipiului Suceava, a participat la evenimentul de lansare al proiectului, desfășurat la Bruxelles.

 

Obiectivele misiunii includ promovarea unei tranziții echitabile pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea cetățenilor, prin:

-îmbunătățirea calității aerului;

-crearea de locuri de muncă;

-un stil de viață mai sănătos.

 

În cadrul evenimentului s-au trasat concluzii clarificatoare cu privire la planul strategic, acesta vizând:

  1. Realizarea unor strategii în toate sectoarele de activitate publică: energie, transport, clădiri, gestionarea deșeurilor și colectarea selectivă cu planurile de investiții aferente;
  2. Pregătirea unui document numit „Contractul de oraș climatic”, care se va încheia împreună cu Comisia Europeană, și care va stabili planurile de acțiune și de investiții pe care municipalitatea intenționează să le execute, pentru a atinge neutralitatea din punct de vedere al impactului asupra climei.

 

Totodată, până la sfârșitul lunii iunie, se va lansa Ghidul pentru orașele Pilot, iar apelul de proiecte se va deschide începând cu luna septembrie. Primarul Sucevei a precizat că miercuri, 22 iunie a.c, va convoca, la sediul primăriei, grupul de lucru al proiectului, pentru a stabili foaia de parcurs necesară încheierii contractului „Climate City Contract”, în ideea accesării primelor fonduri europene din acest proiect.