Skip to content

Întâlnire de lucru AMR privind Ordinul Ministrului Transporturilor 934/2023

22 ianuarie 2024

Astazi, 22 ianuarie 2024, la sediul Asociatiei Municipiilor din Romania, a avut loc o intalnire intre reprezentantii AMR, ai Autoritatii Feroviare Romane (AFER), Directiei de Transport Feroviar din cadrul Ministerului Transporturilor si ai Companiilor de Transport Public Arad, Cluj si Iasi.
Temele abordate in cadrul intalnirii de lucru au fost
– ingrijorarea operatorilor economici de transport public de calatori cu tramvaiul in legatura cu Ordinul Ministrului Transporturilor 934/2023.
– solicitarea sprijinului pentru rezolvarea situatiei defavorabile pentru transportatorii locali generate de OMTI 934/2023.

In urma discutiilor purtate a fost clarificat de catre AFER ca societate de transport care opereaza tramvaie nu realizeaza o productie fizica pentru care se asigura inspectia tehnica si in aceste conditii contractului prevazut in OMT va fi 0 lei.
Cu privire la celelalte aspecte semnalate de catre Companiile de Transport Public, reprezentantii AFER au precizat ca documentele necesare pentru obtinerea autorizatiilor, agrementelor, atestatelor si certificatelor de omologare tehnica eliberata de Autoritatea Feroviare Romane sunt cele prevazute in OMTI 934 / 2023 precum si in ghidurile de pe site-ul AFER.
La intalnire, au participat:
Din partea AFER-
Constantin Andronache, Director General
Claudiu Dumitrescu, Director Tehnic

Din partea AMR-
Constantin Mitache, Director General
Aurel Gabriel Simionescu, Expert
Cornel Ciocoiu, Expert

Din partea Directiei de Transport Feroviar din cadrul Ministerului Transporturilor-
Paul Cristian Danciu

Din partea Compania de Transport Public-
Cristi Simionescu, Director Compania de Transport Public Iasi
Catalin Balta, Director Compania de Transport Public Arad
Liviu Neag, Director Compania de Transport Public Cluj