INTERNATIONAL

DELEGAŢII AMR

AMR are membrii delegati in cadrul Comitetului Regiunilor, in Comitetul Director al CEMR, la Uniunea Orașelor și Autorităților Locale si la Congresul Autorităților Locale și Regionale din Europa

read more
COMITETUL EUROPEAN AL REGIUNILOR

Membrii Comitetului Regiunilor, reprezentanți de la nivel regional și local, aleși în mod direct de cetățeni, se adună la Comitetul Regiunilor pentru a se pronunța cu privire dezvoltarea legislației UE care are impact asupra regiunilor și orașelor. Aceștia pot interveni în mai multe faze ale procesului legislativ european

read more
CONSILIUL EUROPEAN AL MUNICIPALITATILOR SI REGIUNILOR – CEMR

Consiliul European al municipalităților și Regiunilor (CEMR) este cea mai veche și mai mare asociație europeană a autorităților locale și regionale. Este singura organizație care reunește asociațiile naționale ale autorităților locale și regionale din 41 de țări europene și reprezintă, prin intermediul lor, toate nivelurile de teritorii – locale, intermediare și regionale.

read more
CONGRESUL PUTERILOR LOCALE SI REGIONALE DIN EUROPA – CPLRE

Consiliul Europei a recunoscut intotdeauna importanta decisiva a democratiei la nivel local si regional. Libertatea reprezinta atat o necesitate a individului cat si o necesitate nationala. Autonomia locala trebuie sa raspunda nevoilor fiecarui european la oras si la sat, in regiunile centrale si periferice si peste granite.

read more
UNIUNEA ORAȘELOR ȘI AUTORITĂȚILOR LOCALE – UCLG

Uniunea Orașelor și Autorităților Locale reprezintă și apără interesele guvernelor locale pe scena mondială, indiferent de mărimea comunităților pe care le deservesc. Cu sediul in Barcelona, a declarat misiunea organizației este: “To be the united voice and world advocate of democratic local self-government, promoting its values, objectives and interests, through cooperation between local governments, and within the wider international community.”

read more
RETEAUA NALAS

NALAS este o retea a asociatiilor autoritatilor locale din Sud-Estul Europei (SEE), care au ca membri peste 4000 de autoritati locale reprezentand peste 60 milioane de cetateni. NALAS a devenit operationala in 2001 si a fost creata sub auspiciile Mesei Rotunde I a Pactului de Stabilitate pentru Sudul si Estul Europei.

read more
RETEAUA ENTO

ENTO este reteaua europeana a organizatiilor de instruire pentru autoritatile locale si regionale din toate cele 46 de tari membre ale Consiliului Europei care de altfel a avut si initiativa infiintarii ei. Misiunea ENTO este de a promova guvernarea locala democratica asigurand alesilor locali si functionarilor publici pregatirea profesionala necesara si furnizand acestora servicii de instruire calificate.

read more
PARLAMENTUL EUROPEAN

Parlamentul European a fost înfiinţat în anul 1952, ca Adunare Comună a Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului, iar din anul 1962 se numeşte Parlamentul European. Primele alegeri directe au avut loc în 1979.

Parlamentul European este organismul legislativ al UE, ales în mod direct, cu responsabilități bugetare și de control. Parlamentul European a fost infiintat în 1952, ca Adunare Comună a Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului; în 1962, sub denumirea de Parlamentul European; primele alegeri directe au avut loc în 1979. Este organismul legislativ al UE, ales în mod direct, cu responsabilități bugetare și de control.

read more