Skip to content

decembrie 2020

Mesaj catre Guvernul Romaniei al AMR

Având în vedere Ordonanța de Urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, care va fi supusa aprobarii în urmatoarea ședința de Guvern , Asociația Municipiilor din România transmite primului-ministru și miniștrilor cabinetului Cîțu un mesaj ferm:

'' Dialogul instituțional nu este o opțiune a unui ministru sau a unui funcționar din minister , ci o obligație legală a Guvernului Romaniei , statuată atât în Codul administrativ, cât și în Carta europeană a autonomiei locale, iar Asociația Municipiilor din România nu va lăsa nesancționate, public și juridic, derapajele de la această obligație."

Citeste mai mult

Reuniunea Comitetului Director al AMR

AMR solicita o nouă reorganizare administrativ teritorială, legiferarea zonelor metropolitane, continuarea procesului de descentralizare, digitalizarea și interconectarea  bazelor de date central-local .

Totodata considera ca UAT-urile trebuie să-și asigure din resurse proprii cheltuielile cu standardul minim de servicii publice.

 

Noua conducere a Asociației Municipiilor din România s-a reunit in prima sedinta a Comitetului Director al AMR .

În deschiderea ședinței, Președintele AMR, dl. Emil Boc, Primarul Municipiului Cluj-Napoca, a prezentat acțiunile întreprinse cu succes de către AMR în perioada 2017-2020 ( Legea administrației publice locale, Codul administrativ, Legea salarizării nr. 153/2017, Modificarea art. 32 din Legea 273 / 2006, astfel încât cota de 65% din IV ce revine municipiilor a fost cuprinsă în Legea finanțelor publice locale ) și a sintetizat prioritățile AMR pentru mandatul 2020-2024:

Citeste mai mult

Emil Boc, primarul municipiului Cluj Napoca, este noul Președinte al Asociației Municipiilor din România

” Comitetul Director al AMR solicită partidelor parlamentare constituirea cât mai urgentă a Guvernului și aprobarea Legii bugetului de stat până la sfârșitul anului 2020”

În perioada 16-17 decembrie 2020, a avut loc Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România (AMR), municipiile membre ale AMR alegând noua structură de conducere pentru următorii 4 ani, 2020 – 2024.

Emil Boc primarul municipiului Cluj Napoca este noul Președinte al AMR.

Tot astăzi a fost ales noul Comitet Director al AMR ce reunește primari de municipii, acoperind toate zonele geografice ale României și toate grupurile politice reprezentate în AMR.

Citeste mai mult

Hunedoara – SOLUȚII INFORMATICE INTEGRATE PENTRU SIMPLIFICAREA PROCEDURILOR ADMINISTRATIVE

Primăria municipiului Hunedoara anunță finalizarea proiectului intitulat „SOLUȚII INFORMATICE INTEGRATE PENTRU SIMPLIFICAREA PROCEDURILOR ADMINISTRATIVE ȘI REDUCEREA BIROCRAȚIEI” (cod SIPOCA 529/cod SMIS 126237, în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, axa prioritară 2 „Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente”, în cadrul Obiectivului specific 2.1 "Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP").

Proiectul, implementat în perioada 12.12.2018-12.12.2020, a avut ca obiectiv consolidarea capacității instituționale și eficientizarea activității la nivelul Municipiului Hunedoara, prin simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației pentru cetățeni, implementând măsuri din perspectiva back-office (adaptarea procedurilor interne de lucru, digitalizarea arhivelor) și front-office pentru serviciile publice furnizate.
Valoarea totală eligibilă a acestui proiect a fost de 2.438.589,00 lei din care:
• 2.072.800,65 lei finanțare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European (85%);
• 317.016,57 lei finanțare eligibilă nerambursabilă din bugetul național (13%);
• 48.771,78 lei contribuția beneficiarului din bugetul local (2%).
Citeste mai mult

Noi autobuze electrice au ajuns la Suceava

Transportul public în comun din municipiul Suceava va fi deservit de încă 10 autobuzele electrice, de capacitate mică. 

Anunțul a fost făcut  de primarul Sucevei, Ion Lungu: “Ne ținem de cuvânt! În această săptămână vin următoarele 10 autobuze electrice de lungime mică - 6 m. Cu aceste autobuze avem deocamdată 40 de autobuze electrice, 25 mari și 15 mici. Mai trebuie să vină în Suceava încă 22 de autobuze: 15 mari care sunt licitate de Ministerul Dezvoltării și 7 mici care au fost licitate și contractate de către municipalitate. În total vom avea un parc auto electric de 62 de autobuze electrice!”.

Începând din luna septembrie, o mare parte din transportul public din Suceava este asigurat cu vehicule electrice, în principal cele 25 de autobuze electrice mari, dar și cele 5 autobuze electrice mici, achiziționate anterior din fonduri elvețiene.

Pentru noua divizie de transport electric, se amenajează o nouă autobază, în Burdujeni Sat, dar proiectul de transport ecologic mai are și alte componente, în curs de implementare, precum modernizarea stațiilor de așteptare, sistemul de e-ticketing și cel de informare a călătorilor cu privire la autobuzele care sunt pe trasee.

 Sursa: https://www.monitorulsv.ro/

 

Citeste mai mult

Încep lucrările la prima parcare subterană de tip PARK AND RIDE în Oradea

Conceptul de parcare Park and Ride este des întâlnit în marile orașe europene, asemenea parcări fiind amplasate în vecinătatea mijloacelor de transport în comun, încurajându-se astfel folosirea transportului public și mersul cu bicicleta, scopul fiind acela de a evita congestionarea traficului.

Parcarea este amplasată în zona Catedralei Ortodoxe Române și Cetatea Oradea. Fiind amenajată pe un singur nivel, perimetral pe cele trei laturi ale Catedralei Ortodoxe Române. Ea va fi administrată împreună cu OTL, iar cei ce o vor utiliza vor putea circula gratuit cu mijloacele de transport în comun, pe baza tichetului de parcare.

Citeste mai mult

Reabilitarea blocurilor in municipiul Galați

Primaria Galați continuă modernizarea blocurilor din municipiu cu fonduri europene. Este vorba despre trei blocuri pentru care primarul Ionuț Pucheanu a semnat contractul de lucrări, după ce asociațiile au dorit să intre în parteneriat cu Primăria.

Lucrările vizează în principal termoizolarea fațadelor, schimbarea tâmplăriei, hidroizolații, instalarea de lămpi de iluminat economic și refacerea trotuarelor. Mai mult, la unul dintre blocuri se va schimba liftul cu unul nou care va avea dotările necesare pentru persoanele cu dizabilități.
Este u
n proiect cu fonduri europene de aproximativ 760.000 de euro.

 

Citeste mai mult
Articole recente