Skip to content

 Întâlnire de schimb de bune practici

Astăzi, 16 decembrie 2021, Asociația Municipiilor din România a participat la o întâlnire de schimb de bune practici organizată de Transparency International România, Institutul pentru Politici Publice și Societatea Academică din România, în scopul prezentării și discutării experiențelor europene de implementare a Pactelor de Integritate. Întâlnirea a avut loc în format de videoconferință.

Pactele de integritate sunt un instrument de promovare a bunei administrări în achizițiile publice și prevenire a corupției, inițiat de Transparency International, propus de Comisia Europeană pentru creșterea eficienței și transparenței proiectelor cu finanțare europeană. Acest instrument a fost implementat în perioada 2016-2021 în 11 state membre UE, inclusiv România.

În cadrul evenimentului au fost prezentate experiențe, bune practici și lecții învățate privind respectarea interesului public și integritatea, așa cum au fost ele monitorizate de reprezentații societății civile, în achiziții publice din Bulgaria, Italia, Polonia, Slovenia și Ungaria.